Trafik. Lastbil-chikane ved afkørsler


Trafik. Lastbil-chikane ved afkørsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Lastbiler kan somme tider være mere end irriterende på vejene, men vi kan jo ikke undvære dem, og generelt så kører langt de fleste fornuftigt - bl.a. ligger de omkring de 80 km på landevejene, så de ikke irriterer for meget.

Imidlertid et horribelt problem på motorvejene, når der ligger 10 af dem, kofanger ved kofanger i indersporet, så man ikke kan komme af dér, hvor man skulle have forladt motorvejen.

For mange år siden oplevede jeg noget fornuftigt i Flandern, på motorvejen mellem den franske grænse og Gent, hvor der kort før afkørslerne var nogle trekanter, der viste, hvilken afstand lastbiler skulle have til hinanden, så andre biler fik chancen til at komme af vejen. Foreslog de danske myndigheder denne løsning, men det eneste der har været, er et par forsøgsstrækninger, bl.a. tæt på Vissenbjerg, men hvor man typisk Christiansborgsk ikke har gjort andet, end at male trekanterne - men der er ikke sket noget effektivt.

Og så nævnes der jo meget om, hvor farlige udenlandske chauffører kan være, og har selv haft flere sådanne oplevelser, bl.a. en dag på vej til Nyborg. I udkanten af Odense lå jeg bag to polske lastbiler og var ved at skulle overhale dem, men måtte så op på bremsen, for den bagerste kørte nu op på siden af kollegaen, og ud af et øjenkrogen opdagede jeg, vi var kommet til skiltet, der giver dem lov til at overhale igen og måtte så selv "stå af" i Langeskov for de blev liggende ved siden af hinanden med blot 80 km/t.

Lav nu nogle regler, så vi slipper for dette horrible problem - ikke mindst, at der skal være afstand mellem dem ved afkørslerne.

Trafik. Lastbil-chikane ved afkørsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce