Trafik. Infrastrukturen er vital for det fynske kredsløb


Trafik. Infrastrukturen er vital for det fynske kredsløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Per Diget - formand for IDA Fyn
Billede
Læserbrev. 

Vi ved det jo fra os selv: Er der problemer med kredsløbet, mærker hele kroppen det. Den trafikmæssige infrastruktur er også en form for kredsløb, og er der problemer ét sted i systemet, kan det have effekt andre steder.

Derfor er arbejdet med at realisere "Infrastrukturstrategi Fyn 2017-2035" en både stor, men også vigtig opgave. Strategien er baseret på et samarbejde mellem de fynske kommuner, og bærer også det mere mundrette navn "Fyn i bevægelse".Formålet er at medvirke til at skabe optimal sammenhæng mellem byer, egne og øsamfund, som det bl.a. nævnes i indledningen til denne strategi.

Interesserede kan selv studere strategien nærmere. Det væsentlige i min optik er, at den er lavet - og at den er langsigtet. Netop når vi taler trafikinfrastruktur, er der typisk tale om store - og dermed også ofte dyre - investeringer, som skal holde 50, 100 år eller mere.

Selv om strategier om infrastruktur næppe er den litteratur de fleste af os hygger sig med, er det et overordentligt vigtigt tema, som har afgørende indflydelse på det liv, der leves på Fyn. Når vi bosætter os, og når virksomhederne skal vælge byggegrunde, skeler vi i høj grad til beliggenheden i forhold til transport. Både når det gælder muligheden for at komme rundt på øen, og når det handler om at komme til og fra Fyn.

I den forening, jeg selv er medlem af, IDA Fyn, går vi også meget op i infrastruktur, netop fordi en velfungerende infrastruktur er forudsætningen for at så meget andet også fungerer. Tingene hænger jo sammen: Mobilitet handler ikke blot om at komme fra A til B, men om at gøre det på en måde, så vi samtidig sikrer menneskers trivsel, miljøet og den økonomiske udvikling.

På den måde er strategien "Fyn i bevægelse" en god begyndelse på en opgave, som mange skal være med til at løse, før end den kommer i mål. Men interessen for at den netop gør det, altså bevæger sig, burde være tilsvarende stor. For vi ved jo alle sammen, at bevægelse er vigtigt for at sikre et godt kredsløb.

Trafik. Infrastrukturen er vital for det fynske kredsløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce