Trafik. Bybusser på afveje


Trafik. Bybusser på afveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Tidligere samledes alle bybusser på Klingenberg midt i Odense. Det var nemt at stige om, og der var meget kort til gågade og midtbyen. Så nedlagde man denne for passagererne gode service og flyttede alle busserne til banegårdscenteret, hvilket egentlig var en meget logisk ordning med hensyn til forbindelse til togtrafikken. En del af busserne kørte dog fortsat gennem Klingenberg, så passagererne kunne komme af i midtbyen. 

Så lukkede man TBT-gaden og skabte dermed stor frustration vedrørende bytrafikken. Alle de busruter, som kørte via TBT-gaden og delvis gennem midtbyen, var der pludselig ikke plads til. Busserne blev dirigeret ad lange omkørsler i ring omkring bymidten, og der blev langt fra bussernes holdepladser til midtbyen.

Citybussen blev oprettet, men kørte også i ring om midtbyen. 21 busruter ad TBT-gaden blev udelukket og måtte køre andre veje. Opgravninger rundt omkring i byen har skabt stor forvirring for såvel bybusser som regionalbusser. Stoppesteder er nedlagt eller flyttet frem og tilbage.

Ingen ved rigtigt, hvor bussen kører i morgen, eller hvor man skal stige på bussen. Et forsøg på at dele bybussernes samlingspunkt op i flere samlingspunkter var vist ikke nogen succes. 

Det er forståeligt, hvis Fynbus har store problemer med planlægningen af deres ruter. De ved vel lige så lidt som passagererne. Planen er, at al biltrafik fremover skal væk fra Østre Stationsvej og dirigeres ind bag om stationsbygningen. Derved bliver den sidste rest af mulighed for buscentralen udelukket, og den må flytte igen.

Det er spændende, om der er en klar plan for bybussernes fremtid? Eller om det overlades til hovsa-løsninger, når den tid kommer?

 

Trafik. Bybusser på afveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce