Sundhedsvæsen: Patientsikkerheden er truet


Sundhedsvæsen: Patientsikkerheden er truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Fyens Stiftstidende har i de seneste dage bragt flere artikler, som afdækker, hvor presset sundhedsvæsenet egentligt er, og hvilke konsekvenser det har. Ikke mindst for patientsikkerheden. Det gælder blandt andet det faktum, at 78 procent af lægerne, som er ansat på sygehuse, oplever arbejdsdage, der er så hektiske, at det påvirker kvaliteten af behandling og pleje. Og også, at mere end 60 procent af de adspurgte læger, som er ansat på et sygehus, ikke mener, at der på deres afdeling er tilstrækkeligt behandler-, pleje- og omsorgspersonale til, at de kan give alle patienter en god og patientsikker behandling. Hertil kommer avisens afdækning af, at i 2018 har Arbejdstilsynet allerede givet mere end dobbelt så mange påbud for stor arbejdsmængde og tidspres til landets hospitaler som i hele 2017.

Alligevel kan man så læse i Fyens Stiftstidendes leder 14. november, at redaktionschef Peter Hagmund-Hansen mener, vi alle skal glæde os over, at sygehusene er under pres. "Det er godt, at læger og andet sundhedspersonale arbejder stadigt mere effektivt til gavn for patienterne," står der blandt andet.

Hvis Peter Hagmund-Hansen havde gjort sig den ulejlighed at læse i sin egen avis, ville han ved selvsyn kunne konstatere, at det modsatte er tilfældet. Det er lige præcis ikke mere effektivt, når travlhed går ud over kvaliteten af behandling og pleje. Og det er heller ikke en fed effektiviseringsgevinst, at et flertal af lægerne peger på, at der ikke er tilstrækkeligt med mandskab m/k til at give alle patienter en god og patientsikker behandling. Tværtimod.

Til gengæld ville det være rigtigt fint, hvis Peter Hagmund-Hansen undlod at forvanske, hvad Lægeforeningens medlemmer rent faktisk svarer i den undersøgelse, tallene stammer fra. Det er ikke, at de "har travlt, når de er på arbejde", som der står i lederen. Nej, et flertal af lægerne svarer, at de oplever arbejdsdage, der er så hektiske, at det påvirker kvaliteten af behandling og pleje. Det bør give stof til eftertanke hos de politikere, der udstikker rammerne for sundhedsvæsenet. Og forhåbentligt også til Peter Hagmund-Hansen, når han får læst sin egen avis.

Sundhedsvæsen: Patientsikkerheden er truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce