Sundhed. Flere skal vide mere om demens


Sundhed. Flere skal vide mere om demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anette Thysen, Englandsgade 12B, 1.th., Odense C - byrådskandidat, Venstre
Billede
Læserbrev. 

Demens rammer mange flere, end vi måske lige regner med.

Der er ingen tvivl om, at rådmand Brian Skov Nielsen gerne vil gøre en indsats for at vore demente medborgere og deres pårørende skal få det det bedst muligt i vores by. Det er vigtigt, at vi alle lærer at behandle disse medborgere på den rigtige måde og ikke bare bliver irriteret på dem.

Vi er kun lige begyndt på at gøre det endnu bedre for denne gruppe. Det er så glædeligt at se, hvordan mange frivillige er gået ind i arbejdet med at udbrede kendskabet til sygdommen, men der er lang vej endnu. For mange i vore omgivelser kender ikke nok til denne sygdom, som sniger sig ind i mange familier.

Kan der gøres mere? Ja, det kan der. Jeg møder borgere, som ikke finder, at vores dygtige piger på gulvet, som kører ud til de hjemmeboende, er lige godt klædt på til den opgave, som det er at inddrage demente medborgere og få de rigtige svar. Dem skal vi have klædt på allesammen, så de også er klar at opfange signaler hos de borgere, som de kommer ud til. 

Måske er der endnu ikke er stillet en diagnose, men de  ansatte skal være klar til at hjælpe borgeren og de pårørende. I den forbindelse kan jeg måske godt være lidt bekymret over, at hjemmehjælperne i dag kører ud i specialiserede grupper, og jeg er lidt bange for, at de måske er for specialiserede, for også hjemmehjælpere, som hjælper med praktiske opgaver, bør have antennerne ude og rapportere videre i systemet, hvis de opfanger nogle signaler. Har vi klædt dem godt nok på?

Det er ikke nok, at vi videreuddanner specialisterne. Vi skal også have uddannet pigerne på gulvet.

 

Sundhed. Flere skal vide mere om demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce