Sult. Ramadan er omsorgssvigt


Sult. Ramadan er omsorgssvigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

At udsætte børn for ramadan og dermed faste i en måned, er at sidestille med omsorgssvigt. Børn, der faster og hverken får vådt eller tørt fra solopgang til solnedgang, kan blive uoplagte, få hovedpine og generelt koncentrationsbesvær.

Vi hører jævnligt historier om elever, som ikke fungerer i hverdagen på grund af sult i ramadanmåneden. Børnene skal vækkes og spise, inden solen står op, og bliver derfor forstyrret i deres søvnrytme, hvilket gør dem trætte, mens de er i skole. Handlede det om alle andre børn end muslimske børn, ville omgivelserne anmelde det som omsorgssvigt.

Vi skal under ingen omstændigheder acceptere, at børn udsættes for en sådan behandling og skolerne bør naturligvis forbyde den praksis uden undtagelse. Desuden kan eleverne udsættes for religiøs mobning, hvor nogen kan være efter andre, fordi de ikke holder ramadan.

Nok har vi religionsfrihed, men vi har ikke frihed til at omsorgssvigte børn, og ramadanen må man holde hjemme i privaten, den har det offentlige Danmark intet ansvar for at praktisere.

Vi skal gøre op med den praksis, jo før jo bedre. Misforståede hensyn for ramadanen er ikke et frikort til at acceptere, at børn skal sultes.

 

Sult. Ramadan er omsorgssvigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce