Socialpsykiatri. Arbejdsmiljøet lider


Socialpsykiatri. Arbejdsmiljøet lider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Regeringen og Danske Regioners økonomiaftale for 2018 truer arbejdsmiljøet generelt på de regionale arbejdspladser. Fastholdelsen af produktivitetskravet på to pct. skal der gøres op med. Produktivitetskravet slider personalet på de danske sygehuse i en grad, vi ikke længere skal acceptere. Lange sygemeldinger pga. af stress, "fagdepressioner" og andre arbejdsrelaterede lidelser er resultatet af flere års økonomipolitik uden skelen til personalets arbejdsvilkår og mulighed for at udføre et tilfredsstillende fagprofessionelt arbejde.

Konomiaftalen indeholder gode tiltag for det socialpsykiatriske område, der er afsat ekstra midler til oprettelse af nye særlige psykiatriske pladser. I Region Syddanmark handler det om 30 pladser. Disse pladser er tiltænkt som hjælp til løsning af de sidste fem års tragiske episoder, vi har oplevet på flere botilbud rundt om i landet.

Jeg har store forventninger til effekten af disse pladser og ser med spænding frem til, hvorledes de implementeres og tages i anvendelse. For mig er det magtpåliggende at udtrykke, at jeg kun ser det som en del af en samlet løsning for dette område - flere tiltag skal sættes i værk.

Først og fremmest skal der en større grad af koordinering og samarbejde til imellem de regionale og de kommunale tilbud. Vi har i mange år talt om, at koordineringen og samarbejdet imellem behandlingen indenfor det regionalt drevne psykiatriområde og det kommunale drevne misbrugsområde skal udvikles, så borgere med disse lidelser ikke oplever at være kastebold og falde i mellem to stole.

Vi har flere eksempler på, at ovenstående beskrevne borgere i sidste ende havner på et botilbud uden tilstedeværelse af de påkrævede fagprofessionelle kompetencer, hvilket også her presser det psykiske arbejdsmiljø. Der skal ved fremtidige økonomiaftaler, tænkes visionært og investeres i langsigtede holdbare løsninger, det skaber bedre livskvalitet for borgeren og et forbedret arbejdsmiljø for personalet.

Socialpsykiatri. Arbejdsmiljøet lider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce