Skolen. Fagbevægelsen skal også præge skolen


Skolen. Fagbevægelsen skal også præge skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kasper Philbert, Jyllandsvej 29, Middelfart
NIELS NOERGAARD
Læserbrev. 

En del af den skolereform, der er i gang med at sætte sine spor ude i vores folkeskoler, trækker på og inddrager andre virkeligheder end skolens egen. Man inddrager landbrug, banker og andre spændende brancher - og det er godt. Det er f.eks. godt at drage andelsbevægelsens betydning ind i vores nuværende skoleform. For ikke at tale om, hvilken fordel f.eks. biologi og kemi kan have af at møde landbrugets arbejde.

Vores børn og unge lærer om det kapitalistiske system fra bankerne. Et system, der var med til at bringe en enorm økonomisk krise ind over vores samfund. En krise, der efterfølgende har givet enorme lønstigninger på direktionsgangene. Forhåbentlig møder eleverne samfundsfagets kritiske indgangsvinkel samtidigt med bankens vinkler. 

Det er en af grundskolens grundlæggende opgaver, vi mødes på kryds og tværs af sociokulturelle forhold - og her igennem lærer om menneskers sammenhænge. Sagen er, at 80 procent procent af danskerne erhverver sig som lønmodtagere - offentlige som private. Derfor undres jeg over, man ikke i Middelfart Kommunes skoler benytter sig mere af fagbevægelsen.

Fagforeningernes tilbud bidrager med et spændende perspektiv på "Den danske model", på lønmodtagers rettigheder - såsom løn, ferie... Det kunne være utroligt forfriskende, hvis også en så vigtig del af vores samfundsopbygning mødte vores unger i skolerne. Samtidig ville man - sammenlignet med ovenstående tilbud - møde anderledes perspektiver på virkeligheden efter endt skolegang. 

I disse år møder vi utroligt mange unge, der ikke kender deres rettigheder - og arbejdsmarkedets opbygning i Danmark. Idealer, der både er med til at give familier gode liv, men også få det danske arbejdsmarked til at stå stærkt i konkurrencen med andre lande.

 

For tiden kigger hele verden på Danmark - men i Danmark mister fagbevægelsen opbakning fra lønmodtagerne. Det er paradoksalt, hvor lidt denne afgørende bevægelse spiller i vores skoler, fordi mange af de progressive byggesten, vi misundes, er båret frem af fagbevægelsen.

 

Skolen. Fagbevægelsen skal også præge skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce