Skole: Lær jeres børn at opføre sig ordentligt


Skole: Lær jeres børn at opføre sig ordentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Topp Larsen, Kirsebærhaven 18, Agedrup, byrådskandidat, De Konservative
Opfør jer ordentligt
Læserbrev. 

Fornylig kunne DR berette om en undersøgelse foretaget i forbindelse med det nye skoleår. Undersøgelsen handlede om de nye skoleelevers opførsel, og resultatet var ikke for sarte sjæle.

Hvad er det, der foregår? Hvorfor er disse elever så uopdragne og så lidet læringsparate?

Det er synd og skam. Det er overhovedet ikke i orden overfor alle de lærere og pædagoger, der står klar med både forberedelse, faglighed og menneskelighed. Det er heller ikke i orden overfor jeres børn, kære forældre. Lær dem dog at opføre sig ordentligt og at kunne gebærde sig i en gruppe af mennesker. Giv dem dog en værktøjskasse at vokse op med, så de senere i livet selv kan vælge.

Hvordan skal vi forme en god skole, hvis energien, tiden og ressourcerne skal bruges på en masse generel opdragelse i stedet for på læring og faglighed? Hvordan skal energien - både for lærerne og eleverne - række til en hel lang dag, hvis den ene konflikt efter den anden skal løses, før man kan få gang i timens eller dagens emne? Hvordan skal vi beskytte dem, som opfører sig ordentligt, så de ikke føler, at de blot sidder og venter?

Hvis flere børn var læringsparate og klar til at indgå i sammenhænge med andre børn på en ligeværdig måde, ville vi slet ikke behøve de alt for lange skoledage. De lange skoledage bliver en nødløsning. Et forsøg på at få tid nok til at lære alle noget. Jeg bryder mig ikke om dem. Jeg vil ønske, at vi kan ændre konceptet.

Skole: Lær jeres børn at opføre sig ordentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce