Skat: Skattelettelser er velfærd


Skat: Skattelettelser er velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Winther Knudsen, Chr. Hansensvej 5, 2. th., Kerteminde - Essex Waterfront
Billede
Læserbrev. 

I den pågående debat og politiske forhandlinger udtrykker en del politikere, at man ikke både kan få skattelettelser og velfærd. Som det også udtrykkes af andre, er de to begreber nu ikke nødvendigvis hinandens modsætninger.

I min verden findes der to slags velfærd. Den offentlige velfærd, der finansieres af borgernes og virksomhedernes betaling af skatter og afgifter til stat og kommuner.

Den private velfærd, hvor vi som person eller familie selv kan bestemme, hvad vi vil bruge vores egne penge til, efter at vi har betalt skatter og afgifter.

Så skattelettelser er velfærd.

Vi undrer os jo alle sammen over, hvilken offentlig velfærd vi får med verdens højeste skattetryk. Specielt når vi også skal bruge vores fælles indbetalte skat til svindlere af udbytteskat, momsunddragelser, manglende inddrivelse af skyldig skat, fejlindkøb hos stat og kommuner m.m.

Så der er penge nok til rådighed til såvel velfærd som skattelettelser, hvis vi gebærder os bedre og anderledes. Og det viser jo, hvor nemt det er at bruge andres penge eller rettere sagt vores fælles penge.

Under overskriften "Stop al snak om skattelettelser" i FS 14. januar nævner Lars Johannes Kristensen (LJK) blandt andet, at vi savner en debat om samfundsværdier og velfærdsniveau samtidig med, at han trods alt nævner, at der er en grænse for skattetrykket. Det er jo meget godt, men hvad er basal offentlig velfærd, og hvad bør grænsen være mellem offentlig og privat velfærd? Her aner jeg en klar uenighed med LJK.

En grænse for skattetrykket kunne jo passende ligge på 50 procent til det offentlige og 50 procent til dig selv og familien. Så må vi se, hvad vi for de 50 procent kan få af basal velfærd og lade resten være egenbetaling.

Uanset politisk ståsted skal vi hele tiden huske, at uden velstand i samfundet ingen velfærd. Såvel offentlig som privat.

Skat: Skattelettelser er velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce