Skat. Lad kommunerne styre skatten


Skat. Lad kommunerne styre skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Knudsen, Kornvænget 19, Søndersø
Billede
Læserbrev. 

Undersøgelseskommission vedr. svindlen omkring udbytteskat og restanceopkrævning.

Allerede 20. september 2015 havde jeg et læserbrev i Fyens Stiftstidende vedrørende svindlen med udbytteskat. Jeg efterlyste politiske reaktioner, men de udeblev totalt. Der er stadigvæk røre omkring svindlen, hvilket ses af de mange læserbreve i FS.

Senest har Carl Holst fra Venstre foreslået, at der nedsættes en undersøgelseskommission, hvilket jeg giver ham helt ret i. (nok en af de få ting, jeg er enig med ham i).

Hvorfor en undersøgelseskommission?

Ved enhver "forbrydelse" skal der være en afgørelse/proces. Og hvorfor en proces? Er det ikke, som skatteministeren siger, bedre at se fremad. Selvfølgelig skal vi se fremad, vi kan ikke ændre på det, der er sket, men vi kan lære af det, der er sket, så det ikke gentager sig. Derfor er en proces så vigtig, da der er tale om fatale fejltagelser foretaget af politikere gennem de seneste 10 år. I denne proces kan de skyldige ikke retsforfølges, men de kan bevidstgøres om deres dårlige beslutninger og fejltagelser omkring "udsultning" af skattevæsenet og sætten lid til, at dyre it-systemet kunne erstatte en koncentreret inddrivelsespolitik i kommunerne.

Det er oplagt, at inddrivelsen af skattegæld, ejendomsskat m.v., skal tilbage til kommunerne. Vi taler jo ikke længere om sognekommuner, men om forholdsvis store kommuner. Se dog at få det gjort.

Svindlen om udbytteskat har nu nået et omfang på 13,6 milliarder kroner. Jeg skrev i sin tid, at svindlen (dengang 6,2 mia. kroner) svarede til at opføre et supersygehus. Nu er det altså blevet til to supersygehuse!

Hvorfor alle disse skandaler omkring skat og regionerne. Jo, det har rod helt tilbage til Græsted/Gilleleje Kommuner, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tid startede sin politiske karriere. Græsted/Gilleleje var foregangskommune med hensyn til udlicitering og centralisering. Alle skulle gøre som Græsted/Gilleje, og det har Lars Løkke så ført videre i sine regeringsperioder med et smerteligt tab til følge. Med Kristian Jensen som skatteminister og skatteordfører gik det så helt galt, men han har formentlig blot ført ordrerne ud i livet.

Udliciteringer har også vist sig at have slagside. Det ene selskab efter det andet inden for plejesektoren går konkurs, og efterlader "sorteper" til kommunerne. Udlicitering af rengøring på sygehuse og plejehjem har også ført til mange eksempler på dårlig hygiejne og snavs/skidt i krogene. Det er logisk, at de firmaer, der udfører det udliciterede arbejde skal have overskud/indtjening på opgaven, så på den måde bliver der netto mindre til at udføre opgaven for.

Sluttelig vil jeg fastholde, at en undersøgelseskommission bør nedsættes, så der bliver sat et rimeligt punktum i denne sag, som så kan indgå i lærebøgerne på de højere uddannelsesinstitutioner.

 

 

 

Skat. Lad kommunerne styre skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce