Skat. Det værste er at være lønmodtager


Skat. Det værste er at være lønmodtager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Da min morfar endnu levede, sagde han til min mor, at "det værste man nogensinde kunne blive, var ganske almindelig lønmodtager".

Det sagde han, fordi det ofte handler om at stå ud fra flertallet og skille sig ud i mængden for at få opmærksomhed fra staten og samfundet. Dermed bliver lønmodtageren og det almindelige lønmodtagerliv gjort lige gyldigt og ikke tillagt nogen egentlig. Det sagde han, fordi det ofte handler om at hjælpe dem, der skiller sig ud i mængden og ikke er, som flertallet er, og dermed bliver lønmodtageren gjort mere lige gyldig og skal passe sig selv. Det havde han ret i dengang, men desværre er hans udsagn stadig gyldigt. Udsagnet er stadig gyldigt af flere årsager, blandt andet fordi vi har et skattevæsen, der sender rykkere for tre kroner samtidigt med, at de mægtige, urørlige finansmænd kan få lov til at have deres penge i skattely.

Det er netop kommet frem, at de 320 rigeste familier i Danmark tilsammen anslås at skjule 60 milliarder kroner i skattely. For lige at sætte denne enorme pengesum i proportioner kan man finansiere den danske folkeskole næsten syv gange i 2017 for det beløb.

Og hvad bliver der gjort for at få de mange penge, der er i skattely, tilbage i statskassen? Socialdemokratiet vil have nye skattecentre og ansætte 1000 nye medarbejdere - Venstres mindretalsregering gjorde ikke noget, og den nye VLAK-regering gør heller ingenting. De har knap ænset det en bemærkning, efter det kom frem 3. april 2016.

Det er et kæmpe problem, at vi har mennesker til at lede vores land, der foregiver at kæmpe for en form for velfærdsstat, der så ikke engang vil forsøge at indkræve pengene fra skattely og lave lovgivning på området. Det betyder nemlig, at det er den ganske almindelige lønmodtager, der skal betale regningen. Så min morfar havde ret: Det værste, man kan blive, er en ganske almindelig lønmodtager. 

Skat. Det værste er at være lønmodtager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce