Seniorboliger: Kragsbjergløkke en oplagt mulighed


Seniorboliger: Kragsbjergløkke en oplagt mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er med stor glæde, at jeg gennem Fyens Stiftstidende erfarer, at det tidligere Odense Seminarium i fremtiden skal anvendes til kollektivbebyggelse for seniorer.

En lignende ombygning kunne have været gjort med det nedlagte plejehjem Kragsbjergløkke på Kragsbjergvej, der nu i stedet foreslås anvendt til unge/flygtninge. Kragsbjergløkke ligger i umiddelbar nærhed af Kollektivbebyggelsen Kragsbjerghave, der som nærmeste nabo ikke er blevet kontaktet i forbindelse med den høringsfase, der tilsyneladende har været forud for den første behandling af den fremtidige anvendelse af det nedlagte plejehjem.

Odense Kommune har lavet om på lokalplanen for området, som hidtil har været forbeholdt opførelse af plejehjem og plejeboliger, samt boliger, der har tilknytninger til serviceområdet. Til trods for, at der i den grad er mangel på seniorbofællesskaber, benytter man ikke den unikke mulighed, der er for at skabe en god placering af kollektivboliger i tæt tilknytning til Kragsbjerghave.

Kollektivbebyggelsen Kragsbjerghave er oprettet allerede tilbage i 1961, er særdeles veldrevet og rummer 127 lejligheder, hvoraf de ca. 90 er beboere i alderen 55+. Bestyrelsen har igennem de officielt brugbare kanaler forsøgt at gøre opmærksom på, at man herfra gerne stod bag en tilsvarende, selvejende institution.

Jeg har fuld forståelse for, at der er brug for boliger til unge, men det ville være godt, hvis der blev arbejdet med bedre balanceret tankegang, så idéerne om 'længst muligt i eget hjem' blev underbygget med kollektivboliger for ældre i omgivelser, hvor man bekymrer sig for hinanden.

Seniorboliger: Kragsbjergløkke en oplagt mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce