Seksuelt misbrug: Kan psykiatrien afhjælpe senfølger?


Seksuelt misbrug: Kan psykiatrien afhjælpe senfølger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Først stor tak til Fyens Stiftstidende for en dybdegående serie "Det varer hele livet" om senfølger efter seksuelt misbrug i barndommen. Som medlem af CSM Syds bestyrelser gennem 17 år må jeg undres over de sikkert velmente udtalelser i Fyens Stiftstidende 5. august fra Venstres psykiatriordfører og lægefaglig direktør i Region Syddanmark.

Sidste år, hvor de tre senfølgecentre var lukningstruede, ønskede Danske Regioner ikke at overtage driften af centrene. Hvis det var så let at løse ventelisteproblematikken, hvorfor har I så ikke meldt jer på banen før?

Symptombehandling virker ikke. Seksuelt misbrugtes senfølger kan kun med stor indsats afhjælpes og holdes nede, men det kræver en stor faglig viden af de dybereliggende svigt, som er årsag til symptomerne. Den faglighed findes i CSM Syd. CSM Syd arbejder helhedsorienteret med at skabe netværk og relationer, som kan afhjælpe de sociale følger. Behandling kan ikke stå alene.

Ventetiden på behandling har længe været stigende til trods for indførelse af en ikke faglig begrundet tidsbegrænsning på behandlingens længde. Når psykiatri-ordføreren siger, at man kan få ventetiden ned, så kan jeg frygte, at metoden hertil vil være at afkorte behandlingsforløbet yderligere og visitere så snævret, at kun dem med de bedste udsigter kan komme i en reel behandling.

Det positive i regionens udtalelser er, at de anerkender problematikken, og det er jo det allerførste skridt mod et samarbejde. Odense Kommune har som eneste i Syddanmark i mange år samarbejdet med CSM Syd og kommunen har støttet med pæne økonomiske midler.

Jeg personligt ser da frem til, at regionen også melder sig på banen. Jeg tror nemlig ikke på efter 17 års indsats på området, at der er nogen let og billig løsning. Det kræver mere og lad dialogen herom være første skridt.

Seksuelt misbrug: Kan psykiatrien afhjælpe senfølger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce