Salg af NGF. Naturgaskunder bliver taberne


Salg af NGF. Naturgaskunder bliver taberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Naturgaskunderne risikerer at bliver taberne, hvis naturgassektoren i højere grad privatiseres ved et salg af NGF (tidligere Naturgas Fyn). 

Folketinget er ved at åbne op for, at kommunerne kan sælge naturgassektoren. Det sker ved, at lovgivningen ændres, så kommunerne ikke modregnes 100 procent - men kun 20 procent - af salgsindtægten. Det kan ikke undgå at friste. 

Men man bør tænke sig alvorligt om. Hvis selve naturgasnettet sælges til staten i form af Energinet.dk, så er infrastrukturen stadig på offentlige hænder, og det er væsentligt. Men kan vi få en garanti for, at staten ikke videresælger? 

Naturgassektoren består også af de selskaber, som kunderne køber gassen af. På Fyn er de fleste kunder hos NGF. Hvis de fynske kommuner sælger NGF til en kapitalfond, så vil kapitalfonden naturligvis gå efter at hente købsprisen, og lidt til, ind igen.

De penge må i sagens natur kommer fra naturgaskunderne, og derfor risikerer de at tabe på et salg. Det er hverken rimeligt eller fornuftigt at overlade naturgassektoren til private. Det kan Enhedslisten ikke støtte.

Vi mener, at forsyningssektoren skal drives af det offentlige eller forbrugerejede selskaber, som ikke skal tjene profit. 

Til gengæld mener vi ikke, det er det offentliges opgave at lave biogas baseret på gylle fra at landbrug, som ikke er bæredygtigt. Det kan give god mening at sælge fra, men det er afgørende, at naturgaskunderne ikke må blive taberne, når beslutning om salg af NGF's aktiviteter besluttes bag lukkede døre. 

 

Salg af NGF. Naturgaskunder bliver taberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce