Sæt stofindtagelsesrum på finansloven


Sæt stofindtagelsesrum på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Brian Dybro - viceborg,ester, SF, Odense Kommune
Kirstine Mengel                
     Kirstine Mengel
Læserbrev. 

Folketinget burde gøre medfinansieringen af stofindtagelsesrum permanent. Det vil give ro om et godt og nødvendigt tilbud til socialt udsatte og hjemløse stofmisbrugere i Odense. Vi har rigtig gode erfaringer med stofindtagelsesrummet i Odense.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at stofindtagelsesrum ville give stofmisbrugerne nogle værdige og ordentlige sundhedsmæssige forhold at indtage deres stof under. Tidligere var de tvunget til at fixe i baggårde og andre dårlige steder. Hvilket også var til gene og farer for andre, som kunne risikere at stikke sig på efterladte nåle. Det er heldigvis fortid. Og stofindtagelsesrummet har vist sit værd. Det er solidt dokumenteret, det giver bedre sundhed og det redder liv. Det er en kæmpe succes.

Nogle modstandere af stofindtagelsesrum påstår, at det er at opgive misbrugeren. Nej, det er det ikke. Det er at give dem ordentlige forhold, så længe de er i et misbrug. Andre laver en tåbelig sammenligning om, at vi har sådan et rum, hvor de kan indtage stoffer købt at Black Army.

Det har absolut intet med sagen at gøre, hvor stofferne købes. Sagen er, at nogen har en voldsom afhængighed, og er prisgivet kriminelle. Det hjælper ikke at straffe misbrugerne for at ramme bander. Alternativet til stofindtagelsesrum er, at overlade dem til gadens barske rum. Det er uværdigt og umenneskeligt. Vi skal som samfund hjælpe dem, som har det svært. Basta.

Det er så stor en succes og en nødvendighed, at det er helt uacceptabelt og direkte dumt at lukke stofindtagelsen eller at reducere åbningstiden. Kommunen betaler halvdelen af udgiften. Og staten har hidtil betalt halvdelen af stofindtagelsesrummet via satspuljen, hvor der afsættes penge for 2 år ad gangen. Stop det puljetyranni, som skaber usikkerhed og fremtiden hvert andet år.

Sæt i stedet stofindtagelsen på finansloven, således penge gives i al fremtid. Det vil være en socialpolitik, som ikke koster meget, men gør en stor forskel for udsatte mennesker.

 

Sæt stofindtagelsesrum på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce