Portræt: Er det mennesket Knud?


Portræt: Er det mennesket Knud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lis Andreasen, Læssøegade 13, Odense C
Lis Andreasen
Læserbrev. 

Min fascination af kong Knud Den Hellige er ikke blevet mindre efter at have læst Karsten Kjer Michaelsens netop udkomne bog "Knud - konge, helgen, myte" og set Thomas Kluges portræt af kongen på Møntergården.

Indtil i går har min bibel, når det handlede om helgenkongen, været "Knuds Bogen", der udkom i 1986 - 900-året for drabet. Den indeholder gode artikler forfattet af kompetente fagfolk. Nu sad jeg med en spændende skildring skrevet i et nutidigt sprog med relevante illustrationer og ikke mindst en forside, der kunne være et foto af en levende person.

Portrættet kan ikke være et foto, for manden døde i 1086. Thomas Kluge har igen begået en genistreg, som da han portrætterede vores dronning Margrethe d. 2. i 1995. Vores dronnings baggrund har kunstneren oplevet, men kong Knuds liv har han skullet læse sig til og ud fra det danne sig et billede af mennesket kong Knud.

Jeg tror på, at den godt 40-årige brynjeklædte person med ørnetæppet som kappe og guldkorset om halsen kan have gjort sig så upopulær, at han blev dræbt af radikale bønder på Albani torv, som hævdes af afdøde grosserer P.A. Kruse, medstifter af Det Radikale Venstre.

Det kan varmt anbefales at kaste et blik på portrættet, der indgår i den nye udstilling "Knuds Odense - vikingernes by ", og nås det ikke så i Odense Domkirke, hvor det får plads i foråret 2018.

Portræt: Er det mennesket Knud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce