Politik. Vi skal lade vores børn være børn
Af: Helle Vestergaard, Jagtvej 14, st.th., Odense C - byrådskandidat, De Konservative

Jeg har ikke selv den glæde endnu at have børn, men det, jeg ser udefra, er et samfund, hvor børn stresses mere og mere. Flere og flere børn vokser op med angst for ikke at være tilstrækkelige. Et stigende forventningspres i skolen, hvor der måles mere i lavere klasser. Vi lader kort sagt ikke børn være børn. Børnene vokser op med pres, fokus på bedømmelse fra mange sider og måske også derhjemme, hvor de, ganske naturligt, gør deres bedste for at søge forældrenes bekræftelse.

Vi skal huske, at alle børn ikke kan puttes i én kasse og lære på den samme måde. Børn har forskellige behov, og selvom det virker som den hurtige, lette løsning at undervise alle ens, så er det ikke sådan, verden fungerer.

Et barn kan have nok i en halv times fokuseret opmærksomhed i ny og næ, mens et andet har behov for meget mere. Begge dele er lige rigtige, og vi som voksne skal give børnene en opfattelse af at forskelligheder er okay. Vi bør have meget mere fokus på at lade børn være børn.

Min holdning er, at skole og lektier er lettere at kapere for børnene, hvis læringen indeholder sociale elementer, en legende vinkel og sjove stimuli. På den lange bane håber jeg, det udmøntes i, at de i deres voksenliv kan give en læring videre til egne børn om, at livet som barn ikke er tung og kedelig indlæring fyldt med stress og angst, men derimod leg og glade dage sammen med en masse gode kammerater.

Jeg husker min egen barndom som sidstnævnte, velvidende at jeg også havde god tid til at lave de lektier, jeg skulle. Primære minder er de nærmest uendeligt lange somre, hvor vi spillede fodbold dag ud og dag ind. Var der Tour de France, cyklede vi kvartererne tynde, og under Wimbledon spillede vi tennis. En masse gemmeleg rundt om i kvarteret samt hockey eller fangeleg på rulleskøjter blev det også til. De minder er jeg voldsomt taknemmelig for og glæder mig til en dag at give de værdier videre til egne børn. Jeg havde det sjovt og lærte samtidigt en masse.