Politik: Venstre ved man ikke, hvor man har


Politik: Venstre ved man ikke, hvor man har

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Eva Fatum, Brummers Plads 3, 1.th., Odense C og Finn Stendal Pedersen, H.C. Andersens gade 14, Odense C
Billede
Læserbrev. 

Venstre var i 2016 med på at spare på klubområdet m.m. Dette blev aftalt, da der manglede penge til anbringelsesområdet og de udsatte børn i Odense. Ved budgetforhandlingerne for 2016 blev det derfor vedtaget, at der skulle laves et strukturtjek af sfo og klubstrukturen for at se, hvor man kunne spare. Venstre var med på denne besparelse og dette uspecifikke tjek.

Børn- og Ungeudvalget fik i den forbindelse til opgave at gennemføre dette på forvaltningens område. "Formålet var at sikre en større faglig og økonomisk bæredygtighed og understøtte byens transformation til videns - og uddannelses by", - som der står i sagsfremstillingen til byrådsmødet onsdag 17. maj. "Strukturtjekket skulle tænkes bredt omkring børn- og ungeudvalget, og der skulle blandt andet overvejes en samtænkning af skoler og dagtilbud samt en tilpasning af SFO og klubstruktur, set i lyset af skolereformen. Herunder en vurdering af balancen mellem de forskellige pasningstilbud for de yngste". Dette var oplægget til politikerne.

Flere ting har været i spil: Skulle skoledistrikterne laves om? Skulle man nøjes med at kigge på sfo og klubberne? Der skulle findes en løsning. På et tidspunkt ønskede Venstre at lukke alle klubber. I Socialdemokratiet foreslog man at samle klubberne i 10 større ungdomscentre i stedet for, at de var fordelt på 25 matrikler.

Efter sommerferien skal hele strukturændringen være på plads, så eleverne og personalet ved, hvad de har at rette sig efter. Derfor er det også dårlig opførsel overfor borgerne i Odense, at Venstre i onsdags på byrådsmødet trak sig fra den endelige beslutning. Strukturændringen blev derfor vedtaget med et snævert flertal. Hvorfor påtog Venstre sig at indgå i et besparelsesforslag, som de i sidste øjeblik ikke ville udmønte? Som borger må vi forvente, at det er voksne mennesker, vi har valgt til at forvalte vore skattekroner.

Politik: Venstre ved man ikke, hvor man har

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce