Politik: Valget er aflyst


Politik: Valget er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Nu har både Fyens Stiftstidende og TV2/Fyn bragt den første prognose for valget 21. november 2017.

Prognosen, der er udarbejdet af lektor og institutleder på SDU Christian Elmelund-Præstekær, bygger på såkaldte valgvinde, der tager udgangspunkt i de landspolitiske strømninger.

Med denne prognose har Fyens Stiftstidende og TV2/Fyn jo rent faktisk afgjort valget - de har bestemt, hvem der er inde, og hvem der er ude - nøjagtig, som de plejer.

Nej, denne gang kommer de til at tage fejl. Vi har også læst og hørt, hvad der er sagt om prognosen.

Ifølge Christian Elmelund-Præstekær er sikkerheden i prognosen, når den baserer sig på valgvinde, på et sted mellem 50 - 66 procent, idet man ved, at mange vælgere følger et parti, de stemmer på landspolitisk til de regionale og kommunale valg.

Det lyder for mig meget fornuftigt, men var det så ikke en god idé, om de journalister, der har tilrettet prognosen til medierne, tog dette med ind i prognosen?

Hvis det forholder sig, som det er oplyst i henholdsvis artiklen og indslaget på TV2/Fyn, så er der jo stadig et sted mellem 10 og 15 mandater at kæmpe om - og det skulle da være mærkeligt, hvis ikke nogle af disse mandater gik til nogle af de lokale lister eller partier.

Nej, valget er ikke aflyst - det skal først til og i gang.

I lokallisten Nyt Odense har vi ikke tænkt os bare at stå og se på - nej, vi vil være fremme i skoene og arbejde hårdt på at få to-tre af de ledige mandater.

Som Christian Elmelund-Præstekær skriver, så kan store skandaler gøre sit til at ændre på det, prognosen siger. Så, om det bliver rød eller blå blok, der vinder, er alt for tidligt at spå om, og hvem der eventuelt skal være borgmester, kan der heller ikke siges noget om, før valget er overstået.

En ting skal stå helt klart for vælgerne i Odense, at vi i Lokallisten Nyt Odense arbejder for at afskaffe blokpolitikken, som ikke fører noget godt med sig og da slet ikke udvikling af byen og styrkelse af velfærden.

Skal vi pege på en borgmesterkandidat - så bliver det helt sikkert én fra vore egne rækker.

Politik: Valget er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce