Politik. For 25 millioner vakuumpakket valgflæsk


Politik. For 25 millioner vakuumpakket valgflæsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Tirsdag 26. januar holdt Cafè Stiften et møde med overskriften "Hvad skal vores ældre spise i fremtiden". I panelet deltog Jette Skive, rådmand, Aarhus, Brian Skov, rådmand Odense, Gitte Breum, Mad&Måltider og Merete Helgens, ældrerådet.

Et Cafè Stiften-møde der desværre med al tydelighed fortalte forskellen og viljen til at ville og ikke ville de ældre på plejehjemmene. Aarhus først. Rådmanden der vil, at de ældre skal føle sig hjemme på plejehjemmene, hvilket betyder, at beboerne får frisklavet lav i eget hjem. Selvfølgelig. Aarhus mangler nu kun at  komme ud af gamle kontrakter seks steder, så går de all in. (bemærk kontrakter lavet for fire år). Jeg har ved opfølgning været på plejehjem i Aarhus og mødt og spist sammen med meget glade og tilfredse plejehjemsbeboere, hvor maden var lavet fra bunden. Kartoflerne blev leveret skrællede. Efterfølgende var der møde med Jette Skive, en politiker der kan og ved, hvad hun vil. Det kræver blot vilje.

Disse oplevelser kan man desværre ikke få i Odense. Det fremgik også af mødet på Cafè Stiften. I Odense har byrådet indgået en kontrakt med Kommuneleasing for 20 år. En vanvidskontrakt hvor man tog de ældre som gidsler. Hvor vores forældre skal leve af opvarmet vakuumpakket mad hver dag til mindst år 2028. Med andre ord, for manges vedkommende, resten af livet. For at gøre det mere appetitligt har man skiftet navnet ud til Byens Køkken.

Det er valgår, og forhåbentlig bliver mange byrådspolitikere skiftet ud inden samme dato, hvor Thyra Frank-midlerne fra de ansøgte 25 millioner skal bruges inden inden 31. december 2017. De 25 millioner er ren valgflæsk, og bliver brugt som et holdkæftbolche lavet som en narresut. Ingen steder i tillægsrapporten fra 16. maj fremgår det, at politikerne har viljen og vejen frem til, at de ældre skal have frisklavet mad produceret på plejehjemmene. Ud over de ældre og demente skal have hæve/sænkeborde, der giver mulighed for, når den tid kommer, at de kan - gentager kan - skrælle kartofler.

EL, V, R og DF har flertallet til at beslutte, at maden skal laves på plejehjemmene, men de mangler viljen - den Jette Skive har i Aarhus. Til gengæld vil nævnte partier, ja måske alle i byrådet, servere for 25 millioner kroner vakuumpakket valgflæsk til os vælgere. Bon appetitte.

 

Politik. For 25 millioner vakuumpakket valgflæsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce