Politik. Fedeben til svinehunden


Politik. Fedeben til svinehunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Forsiden af Fyens Stiftstidende fortæller, at byrådspolitikerne får både i pose og sæk.

Modsat rådmand Steen Møller (K), der udtaler: Det er at tale til den indre svinehund, når rådmand Brian Skov (EL), foreslår at modregne politikernes honorarer for bestyrelsesarbejdet i politikerlønnen.

Det undrer vel ingen, det lige netop er Steen Møller, der tog heftigt til orde i byrådssalen. Det gjorde han også, da der blev sat en stopper for hans tid som "rejsekonge" i byrådet. Steen Møller sad på det tidspunkt på ca. halvdelen af samtlige byrådets rejsedage, og da blev der trukket en grænse ved en tur til Korea.

Men modtager, som tilfældet er, Peter Rahbæk Juel (S) 100 000 kroner for et bestyrelseshonorar som formand for Odense Renovation ved siden af sin borgmesterløn på 1,1 million kroner, er der vel ikke noget odiøst i det? Vel og mærke, hvis jobbet som formand passes uden for arbejdstiden. Og borgmesteren ikke bruger kommunens medarbejdere, læs sekretærer og rådgivere eller andre til at udføre noget af arbejdet.

Hvordan man kan gøre det, viste Dennis Kristensen, formand for FOA, for over 10 år siden, modsat flere andre fagforeningsledere. Da han blev valgt til formand, afstod han fra at modtage personlige honorarer og lod disse penge gå i fælleskassen. Netop med den begrundelse, at det ofte var medarbejderne på kontoret, der udførte en del af arbejdet.

Til gengæld modsat mange andre fagforeningsformænd og politikere, er han aldrig blevet beskyldt for pamperi.

 

      

Politik. Fedeben til svinehunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce