Politik. Farvel til Nye Borgerlige


Politik. Farvel til Nye Borgerlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susanne Hagelberg, Tranevej 13, 2. th., Odense C
Billede
Læserbrev. 

For at imødegå eventuelle gisninger om, hvorfor jeg ikke længere er byrådskandidat for Nye Borgerlige, kan jeg oplyse, at jeg meldte mig ud af partiet, umiddelbart efter at Nye Borgerlige havde offentliggjort social- og arbejdsmarkedspolitikken. Dén kan jeg ganske enkelt ikke stå inde for og tager dyb afstand fra.

En basisydelse på 6000 kroner om måneden, såfremt man er kontanthjælpsmodtager eller som fleksjobber venter på at komme i job, finder jeg ganske asocial og uacceptabel. Jeg er helt med på, at basisydelsen er tiltænkt som en midlertidig ydelse, men det samme er kontanthjælp. Den er også tiltænkt som en tre måneders offentlig forsørgelse.

Med Nye Borgerliges basisydelse til ledige, vil der uvægerligt blive flere hjemløse danskere, fordi de simpelthen ikke har råd til at betale husleje og bare ganske almindelig dagligdags fornødenheder såsom mad. Jobsamtaler bliver der heller ikke råd til, men de skal måske også betales ud af den såkaldte voucher-check, som partiet åbenbart ser som den helt store "åbenbaring" til afskaffelse af ledigheden? Efter ledighed på tre måneder vil NB nemlig give den ledige en voucher-check på 5000 kroner til en privat jobformidler, der først får pengene udbetalt, når den ledige har fået udbetalt sin første månedsløn.

Nu består Nye Borgerlige af mange selvstændige erhvervsdrivende og konsulenter inden for det private erhvervsliv, så hvordan i alverden kan man i sin store visdom forestille sig, at der er private jobformidlere, der står på spring for at påtage sig denne opgave? I givet fald må det blive nogle af de helt store aktører inden for beskæftigelsesområdet, så som Ramsdal, der har økonomisk mulighed for at vente på, pengene kommer, hvis det skulle lykkes at få den ledige i job, eller afskrive dem, fordi det alligevel ikke var muligt. Og disse store firmaer tjener jo bare pengene ind på gyngerne i stedet for, men hvad med de ledige?

Med Nye Borgerliges udmelding på området kan jeg forudse, at Danmark blot får endnu flere fattige, og der vil måske som i 60´erne opstå besættere/slumstormere af faldefærdige og tomme boliger rundt om i hele landet! Men denne gang vil "besætterne" komme til at bestå af mange ældre også, og børn vil uundgåeligt komme til at udgøre en ikke uvæsentlig del af beboerne. 

I øvrigt vil det ikke længere kun blive romaer, politiet får travlt med at sætte bag tremmer for tiggeri. Fængslerne skal nok blive fyldt op med pære, danske fattige borgere også, der ikke har til livets ophold. Er det dét Danmark, vi vil? Ikke jeg.

 

 

 

 

Politik. Farvel til Nye Borgerlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce