Politik. Er velfærdsprocenten andet end et smart slogan?


Politik. Er velfærdsprocenten andet end et smart slogan?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Flemming Kjersgaard Johansen, Siskenvænget 3, Odense NV
Venstrekandidater til kommunalvalg i Odense
Læserbrev. 

Et klart flertal af odenseanerne gav ved kommunalvalget i november støtte til Socialdemokratiets og ikke mindst borgmester Peter Rahbæk Juels planer om endnu en gang at hæve skatteprocenten til ekstra en procent i forhold til 2016: Velfærdsprocenten.

Et smart slogan, men har det indhold? Vi er mange pensionister, som kan se, at vores velfærd målt i penge tværtimod skrumper i 2018. Men det er for så vidt i orden, hvis vi sammen kan hjælpe de ældre med behov for ekstra assistance, børnene i daginstitutionerne med bedre pasning, skolerne med bedre undervisningsforhold og syge på kontanthjælp til at få ordnede forhold.

Problemet er blot, at vi mangler noget at sætte velfærdsprocenten i forhold til. Måske vil borgmesteren og/eller byrådet hjælpe os.

Hvis ikke, håber jeg, at Fyens Stiftstidende vil gøre det. Det ville være informativt at få oplyst, hvordan velfærden så ud i 2016 før skattestigning målt i kroner, ansatte og indsats. Så har vi en basis. Hvor meget steg velfærden så i 2017 efter den første skattestigning, og hvordan udvikler velfærden sig i 2018 og de efterfølgende år frem til næste kommunalvalg. Så kan vi se, om vi får valuta for pengene eller blot lukker huller i kassen, som tidligere års ledelse eller mangel på samme har afstedkommet.

Blot for at nævne et enkelt forhold, som kan skabe bekymring: Det forlyder, at de offentligt ansatte vil satse på ekstraordinære lønstigninger ved de kommende overenskomstforhandlinger. Har velfærdsprocentens bagmænd taget højde for det? Hvis ikke vil det udhule velfærdsprocenten, medmindre man slanker kommunens administrationsomkostninger i samme grad, eller gerne endnu mere. Man kunne i øvrigt med rette forvente, at der på tilsvarende måde som med velfærden, blev givet information om, hvordan man vil nedbringe administrationsomkostningerne og med hvor meget.

Vi, der skal betale mere i kommuneskat og mere i ejendomsskat, må have krav på at få klar besked om, hvordan den højere skat og forbruget af skattekronerne kommer de grupper af borgere til gode, som vi selvfølgelig under en bedre service.

Politik. Er velfærdsprocenten andet end et smart slogan?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce