Politik. Der er også Alternativet vest for Valby Bakke


Politik. Der er også Alternativet vest for Valby Bakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tine Busk - folketingskandidat, Alternativet, på Fyn
Billede
Læserbrev. 

Der er godt nok gået "københavneri" i den hos nogle landsdækkende medier, både før, under og efter kommunalvalget.

Sådan ser det i hvert fald ud set herude fra den anden side af Valby bakke. 

Er det sådan helt optur, at være medlem af og folketingskandidat for Alternativet i disse dage? Det er et ret godt spørgsmål, som er nemt at stille og mere svært at besvarer.

Ja - det er optur, at der i ly af "københavnerfokuset", er landet konstitueringsaftaler i fx Skanderborg, Århus, Svendborg, Fanø, Faaborg/Midtfyn, Thisted mfl. Og  - en viceborgmesterpost på Bornholm. Og blandt de aftaler, der er faldet på plads, har Alternativet fået sæde, i børn, beskæftigelse, miljø, økonomi, kultur osv. 

På Fyn var vi i øvrigt også ret tæt på at få en plads på Langeland, og vi opnåede 16. bedste personlige stemmetal i Middelfart. Begge steder, desværre ikke nok til en plads, hvilket så ikke helt tæller med i det daglige politiske arbejde, men i høj grad giver kampglæde og gejst, hos dem der var så tæt på.

Alternativet vest for Valby bakke er en lidt anden størrelse. Vi er mindre kommuner, i mere lokale fællesskaber og der landes oftere meget brede konstitueringsaftaler, til gavn for de små samfunds udvikling. 

Alternativet er også partiet med en Land og By-politik, som giver anvisninger på og ideer til, hvordan de mindre samfund i højere grad kan være med til at løse en række konkrete sociale udfordringer som f.eks. bosætning, grønt iværksætteri, integration m.m. 

Alternativet er også et parti, der medvirker i brede politiske aftaler og et parti, der arbejder benhårdt for at udvikle et samfund i balance, som fremlægger finanslovsforslag osv. Det er ikke bare gøgl, tylskørter og kaospiloter det hele. For helt ærligt, var vi det, så var det slet slet ikke godt nok. 

Og - indrømmet, man skulle næsten ikke tro, vi bestod af ret meget andet, end netop gøgl og tylsskørter, hvis man alene ser på, hvad der sker der over i København. Den vinkel er noget svær at kapere at blive målt på, når man står her på Fyn og ser Alternativet og sit eget engagement i et helt andet politiske perspektiv.  

Vi er også et parti med en ordfører, der slås på beskæftigelsesområdet, og nu med kommunalbestyrelsesmedlemmer, der også sætter sig i fagudvalg og der kommer til at arbejde benhårdt for, at syge og udsatte medborgere igen kan blive en integreret del af det danske samfund.

For vi er også et parti, der tager integration alvorligt. For uanset om man er social udsat, nydansker, syg eller noget helt tredje, så er det at være et fuldgyldigt medlem af fællesskabet og samfundet med til at skabe den kultur, der også er dansk kultur. Nemlig, at vi tager os af hinanden, at velfærd, virkelig bliver til en velfærd for alle.

Jeg har altid valgt politisk ståsted det sted, der har den bedste vision for det samfund, vi alle er en del af. Det har oftest været det samme sted og aldrig som medlem, kun som vælger. Denne gang, blev jeg nødt til at prøve at gå hele vejen. 

Det politiske ståsted - det er ikke ændret, derfor er jeg her stadig, og derfor er min ambition som folketingskandidat ikke svækket.

Jeg tror på, at et samfund i balance er det stærkeste samfund, vi kan få, både menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk. Jeg tror på den danske model, på det danske velfærdssamfund og på, at Danmark er en del af verden, ikke verdens navle. 

Og så glæder jeg mig over, at med kommunalvalget viste vi, at Alternativet i høj også eksisterer udenfor Valby Bakke.

 

 

 

Politik. Der er også Alternativet vest for Valby Bakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce