Politik. Asfalt eller kultur i Vollsmose


Politik. Asfalt eller kultur i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Araz Khan, Dankvart Dreyers Vej 48, Odense M - byrådskandidat, Venstre
Billede
Læserbrev. 

De unge er fremtidens investering og netop foreningslivet spiller en essentiel rolle i disses udvikling. I byrådssalen blev der for nylig diskuteret fremtidens investeringer i Vollsmose og Venstre fik ifølge den lokale avis hug for at være for passive og klandret for at skifte mening og en masse andet valgpropaganda. 

Men kære byrådspolitikere, som klandrer folk for at turde tænke sig om, tiden er inde til at erkende og tage ansvar. Desuden skal vi turde tænke os om og gerne revurdere tidligere standpunkter, hvis det giver bedre mening til gavn for byens borgere. Vi skal jo ikke bare gøre som alle de "andre", fordi det forventes, vi skal turde blive klogere.

Bo Libergren blev ifølge avisen citeret fra byrådsmødet, at man ikke længere vil investere i asfalt i Vollsmose, men derimod gerne vil styrke foreningslivet og herunder de frivillige kræfter. Her er jeg helt på linje med Libergren. Det nytter ikke at investere i flere strukturelle prestigeprojekter, som ikke skaber fremdrift eller mindre ledighed. Vi skal i stedet investere i foreninger og frivillige, som er med til at ændre en kultur, der kan ændre adfærd eller retlede unge. Dog skal der stilles flere krav til de foreninger, som modtager den kommunale støtte. Vi skal nemlig sikre os, at midlerne bruges på de unge og ikke "eliten", som måske på landsplan får bevilliget 1,2 milliarder til elitesporten.

Eksempelvis er det bekymrende at se sin tidligere barndomsklub B1909 uden en eneste lokal på klubbens førstehold. Hvor bliver ungdomsspillerne af? For 20 år siden, hvor B1909 lå i divisionsrækkerne, var flere af os lokale repræsenteret i første holdstruppen og netop udvikling af talentet kan være en måde at hindre fødekæden til gademiljøet.

Seneste kunne man i avisen læse, at B1909s andethold havde været ude i en shitstorm og to spillere var bortvist. Dette skulle efter sigende efterlade mangel på spillermateriale og frygt for, om de kunne stille hold fremadrettet og det fik mig til at kigge nærmere på B1909's ungdomstilgang. Til min forundring har der de senere år været drastisk nedgang i ungdomsspillere.

En forening i Vollsmose, som ofte overses i denne sammenhæng, er den lokale bokseklub i Vollsmose. De gøre et fremragende arbejde med de unge. De er om nogen med til at holde unge fra gadebilledet. Jeg har mødt flere af de unge, som udtrykker begejstring for de menneskelige "værktøjer", bokseklubben har givet dem til den videre færden i livet. Så hvis der skal investeres i Vollsmose, så skal der investeres midler i foreningslivet til en kulturændring. Dog skal vi gå mere systematisk til værks i forhold til formidlingen af støtten, således at vi sikrer midlernes forvaltning på bedste vis og til gavn for de unge.

 

 

Politik. Asfalt eller kultur i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce