Pleje. Fordummende prædikat


Pleje. Fordummende prædikat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Iza Alfredsen, Barkvej 1a, Marstal - speciallæge i Almen Medicin (meget dygtig pige)
Billede
Læserbrev. 

"Jeg møder borgere, som ikke finder, at vores dygtige piger på gulvet, som kører ud til de hjemmeboende, er lige godt klædt på til den opgave, som det er at inddrage demente medborgere og få de rigtige svar. "

Sådan omtales uddannet plejepersonale af Anette Thysen, byrådskandidat fra Venstre, i et læserbrev 11. juni. I samme læserbrev omtales det uddannede fagpersonale ligeledes som pigerne på gulvet.

Meningen med læserbrevet er muligvis god nok, men at omtale voksne veluddannede fagpersoner som vores (de er vel deres egne) dygtige piger, er så langt over grænsen. Jeg tvivler på, læserbrevet var blevet trykt, hvis en mand havde skrevet det.

Hvad bilder du dig egentlig ind? Vil du selv omtales som en dygtig lille pige? Og lige her er dit svar faktisk uvedkommende, for det er der rigtig mange voksne, veluddannede kvinder, der ikke vil finde sig i at blive kaldt, jeg selv inklusiv.

Jeg er 36 år, har født to børn, ejer mit eget hus og går på arbejde hver dag. Er jeg også en dygtig pige? Jeg er en voksen kvinde, og det er bestemt mit indtryk, at hjemmeplejen ikke består af piger, men dygtige veluddannede fagfolk af begge køn.

Hvad med mændene i hjemmeplejen? Skal de også uddannes, eller er der intet håb for dem om at blive klogere? Eller deres privilegium er måske netop, de er mænd, og slipper for at blive påduttet så åbentlyse sexistiske og fordummende prædikater fra en politiker in spe?

Pleje. Fordummende prædikat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce