Papirfabrikkens fremtid. Bevar de grønne områder


Papirfabrikkens fremtid. Bevar de grønne områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Som tidligere borger i Odense besøger jeg jævnligt byen. Her glæder jeg mig særligt over de grønne områder omkring Fruens Bøge, hvor der er ro, lys og glæde, selv når der på lune sommerdage er mange mennesker og lange køer ved isboden. Det er også herligt at kunne nyde naturen med mange fugle på gåture langs med åen, hvor der er ro, fordi der er langt til beboelse og kun lidt støj fra biler.

Helhedsplanen for omdannelse af Dalum Papirfabrik og tilstødende arealer er en gylden mulighed for at kunne udvide området, hvor man kan vandre langs åen via området omkring Dalum Kirke. Dette er faktisk også en del af helhedsplanen. Men for at bevare den grønne rolige og lyse glæde ved at gå i ådalen skal der være meget længere afstand til beboelse og private haver end angivet i helhedsplanen. Den angiver kun en smal stribe langs åen til en sti.

Et forslag herfra er at respektere sø- og å-beskyttelseslinjen på 150 meter, der er beskrevet i helhedsplanen. Dette vil give en langt bedre mulighed for at skabe et rekreativt område, hvor man kan gå, cykle og hvile sig, mens man nyder naturen.

Udnyttelse af de bevaringsværdige gamle fabriksbygninger til offentligt formål - caféer, sommerrevyer, udlejning af lokaler til små foreninger, foredrag, fredelig musik som tidligere jazz på Carlslund og måske et arbejdende papirmuseum - vil give liv i området, som også nævnt i tidligere indlæg i avisen.

Der vil være mulighed for at skabe yderligere parkering, der også kan aflaste Fruens Bøge og Den Fynske Landsby, til de mange, der elsker de grønne bælter omkring Odense Å og nyder den tiltrængte ro og frihed.

Papirfabrikkens fremtid. Bevar de grønne områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce