Opholdstilladelse. Hvorfor skal vi ydmyges og chikaneres?


Opholdstilladelse. Hvorfor skal vi ydmyges og chikaneres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan S. Rasmussen, Mikkelenborgvej 5, Frørup
Picasa
Læserbrev. 

Til Lars Løkke Rasmussen.

Det var en stor glæde for mig at høre din/statsministerens nytårstale i år. Jeg er dansk statsborger igennem nu snart 62 år, og er på ottende år gift med en kvinde fra Ukraine.

Vi har ikke ligget det danske samfund til last, vi har ikke modtaget kontanthjælp, arbejdsløshedsunderstøttelse eller anden form for offentlig forsørgelse. Til gengæld har vi i alle årene bidraget med vores arbejdskraft og dermed bidraget med betaling af skat. Jeg har måttet deponere 10-tusindvis af kroner til kommunen som garanti for, at hvis jeg ikke kan forsørge min hustru mere, så skal jeg selv betale for hendes hjemsendelse. Foruden dette skal vi igen og igen stille op til ydmygende behandling fra Udlændingestyrelsens side, hvor vi med et-tre års mellemrum skal ansøge om fornyelse af opholdstilladelsen, hvor vi bliver stillet over for en hjemmeside, som selv veluddannede akademikere har haft svært ved at finde ud af (det var dog blevet bedre sidste gang vi skulle ansøge).

Foruden denne bevidste besværliggørelse af ansøgninger skal vi stille op til biometri hver gang, vi skal ansøge om forlængelse - et simpelt fingeraftryk kunne løse denne dette, men nej, igen skal vi chikaneres, bl.a. med begrænsede åbningstider og ganske få steder i landet hvor vi kan få foretaget denne identifikation. Vi er hver gang nødt til at bede om fri fra arbejde og bruge timer på transport samt lange ventetider. De mødetider, vi aftaler med myndighederne, holdes aldrig af de selvsamme myndigheder. Det skal også bemærkes, at vi i 2017 skulle betale ca. 2500 kroner til for at "få lov til" at søge om forlængelse af opholdstilladelsen - foruden de udgifter, vi har til tabt arbejdsfortjeneste, transport og andre omkostninger.

Vi søgte om forlængelse af opholdstilladelse i 2017. Ansøgningsproceduren startede 1. april, min hustrus opholdstilladelse udløb ved udgangen af juni. Man kan tidligst ansøge om forlængelse tre måneder før, den gældende opholdstilladelse udløber. Vi fik samtidig at vide, at behandlingstiden for ansøgningen ville være minimum seks måneder. Igen bliver vi chikaneret af Udlændingestyrelsen. Vi ville jo som mange andre gerne på sommerferie, men når man ikke har en gyldig opholdstilladelse, kan man ikke rejse ud af landet. Derfor skulle vi så igennem papirmøllen endnu engang, med ansøgning om midlertidig tilbagerejsetilladelse. Igen skulle vi bestille en tid ved myndighederne, hvor der er begrænsede åbningstider. Igen skulle vi have fri fra arbejde og igen udgifter til transport samt tabt arbejdsfortjeneste.

Da vi så langt om længe i november modtog den nye opholdstilladelse, gjaldt den denne gang i fire år med mulighed for at søge permanent opholdstilladelse næste gang, vi skal ansøge. Vi burde så være glade, men fakta er, at jeg som dansk statsborger, som har forelsket mig i og blevet gift med en udenlandsk kvinde, igen og igen skal ydmyges af regeringen og Udlændingestyrelsen, betale i tusindvis af kroner til de selv samme myndigheder, og stadig til den tid, efter 12 års ægteskab kun har "mulighed" for at søge en permanent opholdstilladelse. Gud ved, hvad jeg så skal betale for det?

Jeg vil derfor vende tilbage til første sætning i dette brev, og jeg vil være meget opmærksom på, hvilke lettelser du, Lars Løkke, kommer med til os, der ikke ligger samfundet til last, går på arbejde hver dag og betaler vores skat. Jeg vil her citere uddrag af din tale: "Jeg oplever, at danske regler, love og normer kommer til kort i områder, der ikke er danske i deres værdier."

Min hustru og jeg overholder danske regler, love og normer efter bedste vilje og evne.

Du siger videre: "Modtrækket fra os politikere har ofte været nye regler, som gælder for alle."

Til det kan jeg kun tilføje, at vi ofte føler os behandlet og mistænkeliggjort, som om vi kun var ude på at udnytte det danske samfund (men selvsamme samfund har intet haft imod at udnytte os og indkræve flere og flere af vores penge.)

Slutteligt siger du: "Jeg er nået til den erkendelse, at der er brug for en langt mere præcis indsats, hvor vi ikke generer samtlige danskere i hele Danmark, men sætte ind de steder, hvor problemerne er størst, og kun der."

Jeg vil derfor allerede nu anmode dig, Lars Løkke Rasmussen, om en permanent opholdstilladelse til min hustru "her og nu". Og når jeg tæller sammen på, hvad vi allerede har betalt til dig/samfundet syntes jeg egentlig, at du skulle sende den til min hustru "uden beregning".

Opholdstilladelse. Hvorfor skal vi ydmyges og chikaneres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce