Økonomi. Lighed for loven?


Økonomi. Lighed for loven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Tirsdag 16. maj var der to programmer i tv, der fangede min interesse, fordi de hver især havde fokus på to emner, der var i hver sin ende af nyhedsskalaen.

Den ene udsendelse hed "Fogeden kommer" og viste, hvor galt det kan gå, når mennesker kommer uforskyldt i uføre. Vi så en psykisk meget ustabil mand, der lige var blevet udskrevet fra et bosted og nu skulle sættes på gaden - noget han slet ikke kunne kapere. Heldigvis var der en meget forstående foged til stede og fandt ud af, at det var kommunen, der havde klokket i det, og han blev så reddet fra udsætning.

Et andet tragisk eksempel var et ældre ægtepar, der ville nyde deres otium i en lille ejendom på Langeland, men på grund af sygdom kunne de ikke klare deres forpligtelser. Huset røg på tvangsauktion - det eneste bud var fra kreditforeningen, der nu står med en tom bolig, der ikke kan sælges. Det har de så fået ud af det.

Den anden udsendelse handlede om, hvor og hos hvem det store ansvar for de hundredvis af milliarder, skattevæsenet har mistet igennem de sidste ca. 15 år, skal placeres.

Der har været mange skiftende ministre , nogen lidt egnet til deres hverv, andre - de fleste - totalt uduelige, og her indtager venstrefolkene jo en suveræn førsteplads, idet en arrogant statsminister nærmest giver udtryk for, at det var der ingen grund til at rode op i. Og hans kronprins, der også har et stort medansvar, følger trop med, at alt gik måske for hurtigt dengang.

Tænk engang, hvis de respektive myndigheder fulgte diverse skattesnydere med samme nidkærhed som fogeden og pengeinstitutter forfølger almindelige skyldnere, der i forvejen dårligt har til dagen og vejen. Sikke en masse penge, der ville komme i den slunkne statskasse.

Jeg kan være bange for, at det kun er toppen af isbjerget, vi har set. Der kommer sikkert inden længe skandaler om mennesker, der dør på sygehuse eller ikke kan få hjælp, fordi alt er sparet væk, politi og skoler der må give op også på grund af besparelser, der skyldes, at visse politikere har haft ansvar, de ikke kunne magte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Økonomi. Lighed for loven?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce