Odeon - grim og dyr
Af: Finn Pedersen, Mellemhaverne 4, Agedrup

Cæcilie Crawley roser i et læserbrev i FS 10. oktober Kulturhuset/koncerthuset Odeon i et forsøg på at indfange vælgerne til at stemme på Socialdemokratiet ved kommende byrådsvalg. Hun har til gode at møde nogle, som ikke finder Odeon vellykket ...

Det kunne tyde på, at hun ikke kommer særlig meget i kontakt med befolkningen i Odense. Odeon er en kæmpefejltagelse, som med tiden vil blive dyrt for det kommunale budget. Hvad er meningen med at bygge et koncerthus ved siden af et koncerthus? Hvad har Netto dagligvarebutik og ungdomsboliger at gøre med et koncerthus?

Set fra gadeplan er Odeon en grim bygning med indgang fra en baggård og dårlig adgang fra parkeringskælder. Selve indretningen med tilskuerpladser under loftet uden elevator kan slet ikke konkurrere med Carl Nielsen Salen ved siden af.

Odeon er bygget oven på en åben plads, der tidligere var grøn med masser af træer. Nu er det grønne erstattet af masser af beton og baggårde, som næppe på noget tidspunkt har mulighed for at blive grøn igen.

Odeon er en grim og dyr bygning, som med Netto, ungdomsboliger, cafeteria og baggårdsindgang nærmest må sidestilles med et forstørret forsamlingshus. Man må håbe for Socialdemokratiet, at Odeon ikke står som partiets vartegn.