Motorvejskampagne. Nej tak til tre spor


Motorvejskampagne. Nej tak til tre spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

"Kø, uheld og et erhvervsliv, der mister millioner af kroner. Fyens Stiftstidende går til kamp for et tredje spor på den fynske motorvej" (FS 26. maj på forsiden).

Et ekstra spor er en meget kortsigtet løsning. Al erfaring viser, at hver gang forholdene for trafikanterne forbedres, stiger trafikken endnu mere. Det betyder behov for forbedring af motorvejsnettet, hvilket medfører stigende trafik, der fører til behov for ... - og sådan kan man blive ved.

Det er helt hen i vejret, når fynske landmænd leverer mælk til et mejeri, der ligger i Sønderjylland, og det færdige produkt derefter sælges i København. Det er fuldstændig ligegyldigt, om en person fra Esbjerg, der arbejder i Aarhus, lige kan smutte til København, se en forestilling på Det kgl. Teater og nå hjem igen samme aften. Det er særdeles forkasteligt, at politikere, erhvervsfolk, turister og andre hele tiden rejser jorden rundt på kryds og tværs med flyvemaskiner, der har et enormt energiforbrug og er de helt store bidragydere til luftforureningen osv. osv.

Den voldsomme trafik er med til at skabe et forjaget, stressende, forurenet og sygt samfund. Det, der skal til, er, at samfundet indrettes, så der ikke er behov for, at alt og alle hele tiden skal transporteres hundredvis af kilometer. Et samfund, der er præget af ro, harmoni og balance til gavn for både naturen og folkesundheden. Altså det, man hånligt betegner som en Morten Korch-idyl. Ville pressen og politikerne kæmpe for en udvikling i den retning, kunne man ligefrem have respekt for dem.

Et gammelt blåøjet fjols som mig med ideer, der er så bagstræberiske og erhvervsfjendske, kan man naturligvis ikke tage alvorligt. Men måske er det alligevel mig, der har ret. Det er jeg i hvert fald ikke i tvivl om selv.

Motorvejskampagne. Nej tak til tre spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce