Motorvejen ved Odense: Mere plads - mindre støj


Motorvejen ved Odense: Mere plads - mindre støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Heitmann, MF, Venstre - Erling Bonnesen, MF, venstre og klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt, Venstre
FT_Jane_Heitmann
Læserbrev. 

Støjgenerne langs den fynske motorvej syd om Odense skal dæmpes.

Motorvejsstrækningen syd om Odense medfører, at ca. 2300 boliger er belastet over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 58 db. Trafikken på motorvejen er steget fra ca. 28.000 køretøjer i døgnet i 1998 til ca. 67.000 køretøjer i 2016. Mere end en fordobling af antal biler siden Storebæltsbroen blev indviet.

Både når det gælder støj og kapacitet på motorvejen, er det derfor helt tydeligt, at der er brug for, at der bliver gjort noget.

Tallenes eget tydelige sprog viser, at det er afgørende, at det tredje vestfynske motorvejsspor bliver færdiggjort. Trængselsproblemerne vokser, og der sker mange trafikuheld på motorvejen.

Det begrænser væksten, og det er ikke kun et fynsk problem, men et problem for hele Danmark.

Det er vigtigt, at udvidelsen af motorvejen og støjdæmpningen bliver gennemført i den rigtige rækkefølge. Støjdæmpningen skal gennemføres samtidig med, at motorvejen udvides. Alt andet vil være meningsløst.

Som fynske folketingsmedlemmer arbejder vi på, at arbejdet skal i gang, så snart der kan findes penge til det. Anlægsloven er på plads. Nu skal der kæmpes for at finde pengene.

Når der mangler penge, skal der prioriteres, og i Venstre ønsker vi at prioritere motorvejsudvidelser fremfor stædigt at holde fast i en underfinansieret togfond, der højest vil sikre, at togene kommer frem nogle ganske få minutter hurtigere.

Togfonden er baseret på indtægter fra Nordsøolien, men da olieprisen er styrtdykket, hænger regnestykket ikke sammen i togfonden.

Togfondtilhængere (S, SF, RV, EL og DF) vil så gennemføre et delprojekt med et nyt jernbaneprojekt på Vestfyn, men hvorfor pløje et nyt jernbanespor ind igennem erhvervsområde ved Ejby og smadre fynske virksomheder og fynske arbejdspladser. Det tager vi afstand fra.

Topprioritet for os er færdiggørelsen af det tredje motorvejsspor på den fynske motorvej og samtidig få lavet støjdæmpende foranstaltninger ved motorvejen syd om Odense.

Drop togfonden og lad os finde pengene til motorvej og støjdæmpende foranstaltninger.

Motorvejen ved Odense: Mere plads - mindre støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce