Medindflydelse. Et råd for indvandrere


Medindflydelse. Et råd for indvandrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det går ikke særlig godt med medinddragelse, medindflydelse og dialog mellem kommunen og medborgere med anden baggrund i Odense. I hvert fald ikke, når det handler om kommunens rådgivende organer.

I 1996 lavede man et flygtninge-indvandrerråd. Fra 1999 hed det integrationsråd. I 2014 nedlagde man den valgte integrationsråd og oprettede Odense Mangfoldighedsråd, udpeget af kommunen efter indstilling. Nu har mangfoldighedsrådet lidt en stille død, og der skal oprettes et integrationsforum.

Ikke et ondt ord om de nye ideer, men udviklingen fra 1996 til 2017 har betydet, at borgere med anden baggrund har mistet de sidste rester af repræsentantskab i et rådgivende organ i Odense Kommune.

Jeg vil som byrådskandidat i Odense bl.a. arbejde på, at Odense Kommune opretter et råd i spørgsmål om integration og medborgerskab. Rådet skal høres i alle kommunale høringer vedrørende de nævnte spørgsmål på tværs af forvaltninger samt have kompetence til at behandle sager på eget initiativ. Rådet kan bestå af repræsentanter fra relevante videnspersoner, praktikere, foreninger, lokalområder og borgere. Konceptet for det nye råds arbejde kan udvikles i samarbejde med relevante interessenter.

Vi skal have et råd, som kan give kommunen og borgere med anden baggrund i Odense med- og modspil, og bidrage til dialog mellem kommunen, politikerne og borgere med mangfoldige baggrund. Potentialer udvikles og problemer løses i fællesskab.

 

Medindflydelse. Et råd for indvandrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce