Madordning. Storkøkkenet har spillet fallit


Madordning. Storkøkkenet har spillet fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er valgår. Efter megen kritik af, at de ældre på plejehjemmene får opvarmet mad leveret fra Byens Køkken, har politikerne nu indset, at maden bør laves fra bunden af friske produkter i plejehjemmenes køkkenet akkurat som i eget hjem.

Man vil indføre en delløsning, hvor Byens Køkken fortsat står for madlavningen dog med inddragelse af plejehjemmenes personale ect.

I stedet for at lade plejehjemmene selv stå for madlavningen skal Byens Køkken ind over, hvilket kun kan være et fordyrende og unødvendigt led.

Men Odense Kommune er bundet af en 20-årig leasingaftale, som er ubrydelig, og spørgsmålet er, om den indgåede aftale er i overensstemmelse med god forvaltningsmæssig skik? Jeg ved i hvert fald, at man ikke i Aarhus Kommune ville have drømt om at indgå en så langtidsbindende aftale, som det ikke er til at komme ud af uden store omkostninger. 50 millioner kroner.

Storkøkkenløsningen har spillet fallit.

Odense Kommune har igen brugt penge uden omtanke. Det ser heldigvis ud til, at de ældre nu kan få bedre varm mad, hvis det lykkes at få del i den statslige pulje.

Hvorfor Odense Kommune ikke har søgt om penge af puljen før nu, kan man spørge sig selv om.

Det er helt klart, at der fortsat skal holdes liv i Byens Køkken som et fordyrende mellemled.

Tænk hvis man ikke var gået ind i dette eksperiment og var fortsat med den naturlige løsning, nemlig at der blev lavet mad i plejehjemmenes køkkener.

Sagen vidner om, at vi som borgere skal være oppe på dupperne i forhold til, hvad byrådet foretager sig.

Havde ældrerådet været mere på vagt og klart og vedholdende havde sagt fra overfor eksperimentet, var det ikke sikkert, at byrådet ville havet truffet så betænkelig en aftale, som tilfældet har været.

 

 

Madordning. Storkøkkenet har spillet fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce