Må ikke blive en "sekundavare"


Må ikke blive en "sekundavare"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det kan ikke siges tit og tydeligt nok, at vi som offentligt ansatte i stat, regioner og kommuner går på arbejde for at gøre en forskel. For vores kolleger, vores arbejdspladser og ikke mindst for de borgere og brugere, vi dagligt er i kontakt med.

Vi hjælper og styrker kolleger i andre funktioner. Vi sætter i system og organiserer. Og så tager vi ofte et tungt, tungt ansvar, fordi vores daglige indsats er afgørende for mange mennesker og virksomheder.

For uanset hvem du er, hvad du arbejder med eller hvor du er, så vil du på et eller andet tidspunkt møde en offentligt ansat, der både kan og vil hjælpe dig godt videre. Med din byggetilladelse, dit nye pas, i skoletandplejen eller alle de andre offentlige områder, hvor vi har en hånd eller to med i spillet.

For tiden hører du igen og igen sætningen "En løsning for alle", fordi offentligt ansatte på tværs af områder, fag og uddannelser står sammen om et lønkrav, som vi synes er både rimeligt og fair - især i betragtning af, at vi i forbindelse med de foregående tre overenskomstforhandlinger viste ansvarlighed og tilbageholdenhed.

For i betragtning af den indsats, vi leverer - og den forskel, vi gør - er det skuffende, at vi er blevet mødt af en arbejdsgiverside med Sophie Løhde i spidsen, der så kategorisk har afvist, at vi som offentligt ansatte bør have vores del af det økonomiske opsving, som Danmark heldigvis er midt i lige nu. Et opsving som vi som offentligt ansatte også bidrager til at skabe og fastholde.

Lige nu er fronterne trukket noget hårdt op, mens forhandlingerne fortsætter i forligsinstitutionen.

Vi håber dog, at der kan findes en løsning og en aftale. For det vil være at foretrække for os alle. Omvendt er vi også nået til et punkt, hvor nok er nok - og hvor de offentlige arbejdsgivere er nødt til at komme os i møde på vores rimelige krav.

Mens vi afventer resultatet af forligsmand Mette Christensens mæglingsforsøg, så glæder vi os over den brede og flotte opbakning, vi fornemmer fra danskerne - og dermed fra de borgere og brugere, som vi dagligt hjælper og servicerer. De bakker tydeligvis op om en stærk offentlig sektor, der stadig anerkender medarbejdere med kompetencer, og om attraktive offentlige arbejdspladser, hvor der også er plads til begejstring, motivation og til mennesker, der går på arbejde for at gøre en forskel. Det offentlige arbejdsmarked må da heller ikke blive en "sekundavare", og det er vigtigt, at vi har en offentlig sektor, der er en attraktiv arbejdsplads for fremtidens unge - også når det gælder ordentlige arbejdsvilkår og en fair løn.

Må ikke blive en "sekundavare"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce