Løb: Stafet For Livet


Løb: Stafet For Livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Hilmersson, Mosegårdsvej 43, Odense C
Billede
Læserbrev. 

I 1985 startede kræftlægen Gordy Klatt "Stafet For Livet". Han havde lånt det lokale atletikstadion i Tacoma, hvor han selv løb 24 timer på banen. På de 24 timer indsamlede han cirka 150.000 kroner.

I dette løb, hvor der sættes fokus på kræftsagen, kæmpes der sammen, og livet fejres. Det er blevet et løb, hvor vi mindes dem, vi har mistet, og giver håb til dem, der kæmper. Gordy Klatt fik selv mavekræft, hvilket han døde af i 2012. Stafet For Livet lever videre, og er blevet verdens største bevægelse mod kræft. I 2014 deltog over fire millioner i stafetten.

Det er Kræftens Bekæmpelse, der står bag Stafet For Livet. Alle kan deltage, alene eller tilmelde sig som hold. På www.stafetforlivet.dk/Odense.

Hvorfor så et helt døgn? Når man er ramt af kræft, følger sygdommen èn døgnet rundt - der er ingen pauser. Det er der dog under stafetten for den enkelte. Der er samvær, hygge, nye bekendtskaber, eftertanke, fællesskab og ikke mindst støtte til dem, der er ramt af kræft. Personer, der er ramt af kræft, eller har været det, er med som Fightere. De kan genkendes på deres gule T-shirt.

Det er ikke alle forundt at kunne løbe 223 km på 24 timer, hvilket Thomas Steenberg fra loge H.C. Andersen i Odd Fellow, Odenseholdet har præsteret. Eller som sidste år, hvor det dog kun blev til 178 km i Stafet For Livet. "Der havde jeg Helle, min kone, med rundt", er forklaringen fra Thomas Steenberg.

Alle kan være med, om man løber, går eller er i kørestol. Selv hunden kan være med.

Lørdag aften kl. 22 dæmpes musikken, deltagerne samles, og en meget rørende lysceremoni begynder med plads til eftertanke og fordybelse. Lysposer med personlige hilsner tændes. Hvert lys repræsenterer en mor, far, datter, søn, tante, ven, mormor, kollega eller ens kæreste.

Det vigtigste er ikke, hvem vi er, eller om vi løber overhovedet. Det vigtigste er, at vi deltager. Og det kan vi på Dyrskuepladsen i odense fra lørdag kl. 12 til søndag kl. 12.

Løb: Stafet For Livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce