Letbanen: Det minder lidt om Korsbæk


Letbanen: Det minder lidt om Korsbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tonny Vest, Kongensgade 71, Odense C - spidskandidat, Odense
Billede
Læserbrev. 

I et indlæg 15. maj kalder Lasse Bork Schmidt mit indlæg om letbanen for "en fanatikers vrøvl om letbaner". Vi synes i Liberal Alliance, at politiske diskussioner bør føres ud fra saglige argumenter og ikke ved personlig tilsvining. Det Konservative Folkeparti er ikke kendt for den måde at debattere på, og det undrer mig, at niveauet ikke er højere.

Mit indlæg 11. maj var baseret på fakta fra Udredningsrapporten, det reviderede driftsbudget og Krakas analyser af letbanen i Odense. Lasse Bork Schmidt kalder netop dét "en rodebutik af postulater og drømme". Jeg synes, embedsværkets og kompetente analytikeres rapporter fortjener en anden respekt og karakteristik.

Liberal Alliance er uenig i den prioritering, byrådet har valgt, nemlig at investere 3,3 milliarder kroner i en letbane, der de næste 20 år vil give et betragteligt underskud og store omkostninger og gener for Odenses borgere i anlægsfasen.

Lasse Bork Schmidt hævder, at den førerløse, selvkørende teknologi ikke findes, og at ingen aner, om der går 20 år, 50 år eller mere, før den er her. Første gang vi foreslog gas- og eldrevne busser i faste spor - et BRT-system, som alternativ til en dyr letbane, der kan afvikles uden for mange gener i trafikken var op til KV13. Det mener vi stadigvæk, og når den førerløse, selvkørende teknologi er klar, så skal vi ikke hænge på et dyrt letbaneanlæg, der afskrives over 50 år.

Følger man de virksomheder, der globalt arbejder med de her teknologier, og som indgår i forsyningskæden til bilindustrien, kan man kun misunde, at vi ikke er mere visionære i Odense.

Det bringer minderne tilbage til Korsbæk.

Letbanen: Det minder lidt om Korsbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce