Letbanen. Balance i byen


Letbanen. Balance i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Topp Larsen, Kirsebærhaven 18, Agedrup - byrådskandidat, De Konservative
Billede
Læserbrev. 

Når nu letbanen kommer, vil den forbinde dele af Odense på en ny måde, og nogle områder vil måske føle sig oversete, indtil en etape 2 etableres. Det skal vi være meget opmærksomme på.

Det er vigtigt, at der er balance i byen. Det er vigtigt, at Odense ikke blot består af byens centrum og så lige letbanens rute ud ad Nyborgvej og Ørbækvej til Nyt OUH. Odense er jo enormt meget mere end det.

Den udvikling, der er i gang i Odense, skal omfatte alle. Og alle skal føle, at Odense er deres by uanset, om de bor i udkanten af Bellinge eller midt i Snestrup.

Der er så stærke lokale samfund rundt omkring, som formår ikke blot at pleje lokale interesser, men også at bære ved til et stærkere Odense totalt set.

Derfor glædes jeg også ved, at Odense Kommune har lagt en million kroner i projekt "Borgerne bestemmer". Pengene uddeles i puljer á 200.000 kroner, og det er lokalområderne selv, der søger om pengene og fordeler dem efter afstemning.

Det er en helt eminent måde at styrke frivilligheden på, for der er så mange ildsjæle og engagerede borgere i Odense, og det er jo lige netop folkene i lokalsamfundet, der har fingrene på pulsen med hensyn til behov og ønsker.

Puljen fra "Borgerne bestemmer" er i de senere år gået til utroligt gode tiltag, lige fra fortovsbibliotek og lys på Skibhustorvet over historiske skilte i Dalum til Den Kreative Skurvogn i Bolbro. Ting, som lige gør Odense den tak bedre.

Nu er det så blevet mit eget lokalsamfunds tur. Agedrup har fået tildelt 200.000 kroner, fordi en super aktiv beboerforening har søgt pengene til forbedringer for de godt 3000 mennesker, der bor i Agedrup.

Ideer er indsamlet og sankthansaften, hvor der traditionen tro afholdes en lokal sankthansfest, vil valget blive truffet med hensyn til, hvad pengene skal bruges til.

Beboerforeningen har besluttet at inddrage børn og unge i processen for at give dem indsigt i den demokratiske proces, men også for at inddrage dem i at være med til at udvikle og passe på Agedrup.

Projekt "Borgerne bestemmer" er en herlig måde at styrke frivilligheden og samarbejdet i civilsamfundet på.

Udover dette projekt, sker der mange andre ting i Odense. Odense har virkelig mange engagerede borgere, og det er så vigtigt disse år, hvor en transformation finder sted, og hvor Odense skal finde fodfæste på en god måde.

Frivilligheden skal leve rundt omkring. Den kommer vi utrolig langt med, og derfor skal vi bakke så meget op omkring den, som vi kan. Vi skal sørge for, at der både er muligheder og midler der, hvor behovene er størst.

Letbanen. Balance i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce