Landbrug. Man må sno sig ...


Landbrug. Man må sno sig ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ib W. Jensen, Koppenbjergvej 16, Glamsbjerg - medlem af tre vandråd på Fyn og formand Fyns Familielandbrug
Billede
Læserbrev. 

Hvis man er landmand, gælder det om at sno sig for at overleve.

Det gør Miljøstyrelsen åbenbart også. Den har brugt forkerte metoder til at udpege snoede vandløb i vandområdeplanerne. 

Miljøstyrelsen har lavet dårlige og uklare kriterier til at udpege naturlige vandløb efter. Så snoede og kringlede, at de ikke selv har haft styr på det. Måske ønsker man, at ingen vandløb skal ud af vandplanerne overhovedet, uanset hvor gravede og kunstige de er? 

Nu viser det sig, at Miljøstyrelsen også har brugt forkerte metoder til at beregne, hvor snoet et vandløb er, så de kanaliserede, snorlige vandløb er kommet med i vandområdeplanerne. De har valgt at se helt bort fra EU's beskrivelse af naturlige vandløb og fundet på deres egen. 

Det kan kommer til at koste stat og kommuner milliarder af kroner at bringe vandløb, der løber tørre om sommeren eller vandløb med ringe fald eller mudderbund, op på det de kalder "god økologisk tilstand". Hvor skal pengene tages fra? Er det skoler, hospitaler eller plejehjem? Oven i kommer erstatninger til hus- og lodsejere med våde kældre og forsumpet jord. 

Som medlem af flere vandråd på Fyn har jeg allerede konstateret, at der virkelig er mangel på data og i visse tilfælde er data også forkerte. Det bekymrer mig, at vandrådene tager beslutninger om vandløb på et så spinkelt grundlag.

Manglende og forkerte data giver ophav til unødig mange diskussioner i vandrådene og det er ærgerlig. For tiden er knap og der ligger et kæmpe arbejde foran os.

Arbejdet i vandrådene bliver umuliggjort, hvis de data, som flyder, ikke er korrekte. 

Det er svært at sno sig uden om.

 

Landbrug. Man må sno sig ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce