Kulturbotanisk Have i forårshumør


Kulturbotanisk Have i forårshumør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Ved gavlen til den gamle undervisningsbygning i Kulturbotanisk Have står nu et af byens flotteste Judastræer i fornemste flor. Alle grene er helt dækket af de små tætsiddende røde blomster. Fænomenet med at blomsterne sidder direkte på grenene, deler den med de tropiske cacaotræer, der har blomster og frugter på samme måde.Men en smuk velkomst til haven, der nu også byder på utallige prydløg spredt ud over de mange bede med liljer og stauder, meget iøjnefaldende for den besøgende lige nu.

Til venstre for Judastræet nedenfor trappen er en Vinget Valnød i gang med at producere de små vingede valnøder, der hænger nydeligt ned på lange stilke. Ses der derimod til højre er det ægte tulipantræ i fuld ornat med sine smukke særligt udformede blade og om kort tid kommer de gulgrønne, tulipanformede blomster.

Den videre vej rundt om bygningen leder ned til pladsen med borde bænkesæt. Her venter der et betagende syn med den allerede velvoksne Mammutblad, der bliver mindst dobbelt så stor. Her kan den besøgende passende gøre et lille stop. Betragte alle herlighederne fra en ny vinkel. Og beslutte sig for en videre tur rundt til birkesamlingen bagerst og måske slutte ved de historiske roser, der ligger lige på vippen til at springe ud - tæt på parkeringspladsen. Og så har man også kunnet se de mange bregner eller hostaerne på vejen rundt.

I Byforeningen for Odense er vi meget bevidste om byens grønne værdier. Det botaniske skatkammer i Kulturbotanisk Have skal der værnes om. Så godt, at der er sat driftkroner af til at passe det og sikre borgernes adgang. Jeg kan kun opfordre til at besøge haven, der har indkørsel fra Ejbygade og parkering ved havens indgang.

Kulturbotanisk Have i forårshumør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce