Kultur: Ny og moderne udstilling om Carl Nielsen


Kultur: Ny og moderne udstilling om Carl Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Jegind - by- og kulturrådmand, Venstre
Mette Kildebaek
Læserbrev. 

Der er ingen tvivl om, at Carl Nielsen hører til blandt de mest betydningsfulde fynboer i historien, og derfor har det vakt forståelig bekymring og utilfredshed, at Carl Nielsen Museet i Odense Koncerthus er blevet lukket.

Flere har følt det som en permanent nedprioritering af Carl Nielsen, og det vil jeg gerne rette, for hverken Odense Kommune eller Odense Bys Museer har noget ønske om at nedprioritere vores verdensberømte komponist. Tværtimod arbejder vi på en ny og moderne udstilling om Carl Nielsen, som vi forventer at kunne åbne i løbet af 2020.

Årstallet hænger nøje sammen med byggeriet af det nye H.C. Andersens Hus, som ligeledes forventes at stå færdigt i 2020. Mens byggeriet er i gang, låner H.C. Andersen-museet lokalerne i Odense Koncerthus til en midlertidig udstilling, ligesom Børnekulturhuset Fyrtøjet rykker ind hos Møntergården.

Mens dette står på, får vi mulighed for at skabe nye udstillinger om Carl Nielsen, hvilket må siges at være tiltrængt. De hidtidige havde stået mere eller mindre uforandrede siden åbningen i 1988, men nu får de altså en grundlæggende fornyelse.

Aktuelt bliver der kigget på eventuelle bygningsmæssige ændringer inden nyindretningen, og i løbet af 2019 bliver den nye udstilling udviklet.

Frem til genåbningen bliver formidlingsaktiviteter i Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Lyndelse forøget - blandt andet med en række musik- og foredragsarrangementer.

Jeg håber, at det skaber klarhed over situationen, og at vi sammen kan glæde os til at byde Carl Nielsen velkommen tilbage i Odense Koncerthus i 2020.

Kultur: Ny og moderne udstilling om Carl Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce