Kultur. Kunst helbreder


Kultur. Kunst helbreder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Jeg har i mange år været af den opfattelse, at der i forbindelse med opførelsen af offentlige bygninger og offentlig byggeri i det hele taget, at man skulle tvinges til at bruge en vis procent- eller promilledel at budgettet til udsmykning af bygningerne udvendigt eller indvendigt.

To meget begavede mennesker, Kim Dirckinck-Holmfeld og Lars Heslet, har skrevet og udgivet en bog - "Sansernes Hospital" - der netop gør rede for kunstens helbredende indflydelse under indlæggelse på hospital, og dens beroligende effekt, på mennesker i svære, måske livstruende situationer.

Man bruger farver og figurer og billeder - figurative eller nonfigurative - til at bringe tanker og følelser væk fra sygdom og død og opnår større chance for helbredelse og lindring af svære sygdomsforløb.

Niels Eje, som er musiker og komponist, har skrevet musik, som i svære situationer og for eksempel i forbindelse med operationer og bedøvelse, kan lette patienters angst og evne til at slappe af.

Det lyder som en stor fejltagelse, når man i forbindelse med opførelsen af de nye supersygehuse ikke fra begyndelsen vil planlægge og udføre kunstnerisk udsmykning til glæde - og helbredelse for fremtidens patienter.

 

 

 

Kultur. Kunst helbreder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce