Kontrakt med Byens Køkken. De ældre er taget som gidsler


Kontrakt med Byens Køkken. De ældre er taget som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Uffe Clausen, Hjortevej 8, Korup - suppleant til Ældrerådet
Billede
Læserbrev. 

I mange læserbreve har Bjarne Hilmersson og jeg påpeget, at der ikke længere bør serveres opvarmet mad for de ældre på plejehjemmene, men at maden bør laves i de eksisterende køkkener. Vi kan ikke være andet bekendt i vores by, Men Hilmerssons julehilsen i stiften 21. december er ikke nok, for der skal handling til.

Flere gange har jeg hjulpet BH med oplysninger. Bl.a. tog jeg ham med til Aarhus til et møde med rådmanden og et besøg på et plejehjem, så vi kunne få oplysninger om, hvordan man i Aarhus Kommune havde båret sig ad med at ophøre med storkøkkenordning og få maden lavet på plejehjemmene. Disse erfaringer kan BH videregive til Ældrerådet, der bør se på den helt tossede kontrakt med Byens Køkken, som ifølge udtalelser fra rådmand Susanne Crawley Larsen (R) er en "stor fejl".Jeg har læst kontrakten, som binder fremtidige byråd til Byens Køkken frem til 2028, hvilket er horribelt og efter min mening ikke er i overensstemmelse med god forvaltningsskik.

Ældrerådet har som selvstændig forvaltningsenhed alle muligheder for at søge oplysninger og må kunne forhøre sig hos en ekspert i forvaltningsret for at få oplyst, om en så lang kontrakt kan være bindende, når den indskrænker fremtidige byråds handlefrihed og tager de ældre på plejehjem som gidsler.

Rådmand Brian Skov Nielsen (EL) har brugt 25 millioner kr. fra en statslig pulje til nye køleskabe i Byens Køkkens biler samt hæve- sænkeborde, Pengene skulle målrettes til genåbning af plejehjemskøkkener. Hvad sker der?

Det er positivt, at Venstre i Ældre- og Handicapudvalget har fået vedtaget et pilotprojekt, hvor der skal åbnes to plejehjemskøkkener som et forsøg, der skal munde ud i en tilfredsundersøgelse.Men det er unødvendigt med et forsøg og en undersøgelse, for man kan blot henvende sig til Aarhus Kommune og Provstegaardshjemmet for at høre om deres erfaringer. Så skulle der vist nok ikke være nogen tvivl om, at der må gang i alle køkkener.

Med den konservative Søren Windell som ny rådmand må man forvente, at der sker noget, da Søren Windell ved, hvad frisk tillavet mad betyder for livskvaliteten og især for de ældre og dem, der ikke selv kan tale deres egen sag.

Aldrig tidligere mindes jeg, at der har været så mange penge i de offentlige kasser: 44,1 milliarder kr. i kasseoverskud i kommunerne, stort overskud på betalingsbalancen, ingen statsgæld, regeringspuljer og velfærdsprocenten i Odense samt nye bevillinger på finansloven.

Kontrakt med Byens Køkken. De ældre er taget som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce