Jul. Glædelig jul - trods den vakuumpakkede


Jul. Glædelig jul - trods den vakuumpakkede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

De fleste af os sidder juleaften og spiser and eller gås med rette tilbehør. Andre foretrækker en god gammeldaws flæskesteg med hvide og brune kartofler. Dertil brun sovs og rødkål. Efterfulgt af risalamande med italiensk kirsebærsovs. Hver familie sine traditioner.

Nogle får gaver før maden, andre efter, men selvfølgelig er der lige den gave, vi har ønsket os i år. Nogle har været i kirke om eftermiddagen og kommer hjem til et hus, der dufter af mad, lys og gran. Andre vælger at gå til julegudstjeneste efter maden, og så hjem til småkager og et glas portvin. For de fleste af os er det blandt familie og venner.

Dette gælder desværre ikke alle. Mange hjemmeboende ældre sidder ensomme og alene hjemme juleaften. De har ikke en rigtig glædelig jul. Det med gaverne betyder ikke så meget, og måske alligevel, for ens julepakke ligger ude i køleskabet. Det er den vakuumpakkede juleandemad, med et par kartofler, rødkål og brun sovs. Med en lille julehilsen fra Byens Køkken.

Men et par minutter i mikroovnen giver ikke den store duft af julemad. Risalamanden bliver spist, mens kalenderlyset brænder forbi nummer 24 og lige når at give en duft af jul i form af lidt brændt gran. Det var så den jul.

På plejehjemmene sidder også mange ensomme ældre, men her er der personale, der giver en stemning af jul. Der er pyntet med gran og julepyntet træ, og sang er der også. Måske besøg af lidt familie. Denne jul kunne ellers have været julen, hvor beboerne fik deres store ønske opfyldt. Nemlig at få tilberedt juleanden eller flæskestegen langtidsstegt i eget køkken på plejehjemmet, f.eks. som de får på Provstegaardshjemmet i Odense.

Hvad gik der galt? For alle partier i byrådet havde jo lovet, at maden kom. Pengene til nye køkkener kom jo. Hvorfor svigter de så? Politikerne med borgmester Juel i spidsen svigtede, da det kom til stykket. Derfor skal plejehjemmene som alle andre dage servere julemaden opvarmet - med varm luft fra byrådet.

Et nyt Ældreråd er valgt, og en af de fornemste opgaver bliver at holde byrådet med det julerøde flertal fast på, at nu skal maden laves på plejehjemmene. Derfor med den nye rådmand med flertallet i ældre- og handicapudvalget og byrådet i ryggen, må juleønsket og målet være, det er sidste jul, der serveres opvarmet mad på plejehjemmene.

Med dette ønskes politikerne, de ensomme ældre hjemmeboende, beboere og personale på plejehjemmene ja os alle en velsignet glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

 

 

    

Jul. Glædelig jul - trods den vakuumpakkede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce