Jubilæum. Rotary fejrer 100 års humanitær indsats


Jubilæum. Rotary fejrer 100 års humanitær indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Jelstrup, Morelvej 243, Odense SV - oerst og ledelseskonsulent
Billede
Læserbrev. 

Rotary, der blev stiftet i 1905 af Poul Harris i USA og fyldte 112 år 23. februar verdens største organisation af mænd og kvinder samlet i et erhvervs-og socialt netværk med det primære formål at yde humanitær hjælp, hvor der måtte være behov. I at 1,2 millioner er verden over samlet i 35.000 klubber og heraf 11.000 medlemmer i 275 klubber i Danmark med fem i Odense. En rtarianer kan møde op i enhver klub i verden og her få gavn af det lokale netværk m.v.

I 1917 oprettedes The Rotary Foundation som en non-profit fond baseret på donationer og rtarianernes bidrag -  "med henblik på at gøre godt i verden."

Fonden, der bliver 100 år 14. juni, har siden 1917 ydet over tre milliarder dollars i humanitær indsats. Rotary i Danmark vil bl.a. markere fødselsdagen ved at uddele 100 hædersbevisninger -  kaldet Poul Harris Fellow -  til personer uden for Rotary, der arbejder for Rotarys idealer.

Fondens formål er på verdensplan at fremme forståelse, fred og venskab mellem mennesker uanset nationalitet, race eller religion gennem Rotary- projekter til gavn for sundhed, uddannelse og minimering af fattigdom.

Lokalt i Odense bidrager klubberne bl.a. med penge til nødlidende sociale aktiviteter i Odense og ofte i samarbejde med byens to Inner Wheel klubber og Rotaract klubben.

 I en bredere sammenhæng støtter klubberne humanitære projekter forskellige steder i verden bl.a. for at forbygge sygdom, skaffe rent vand og gode uddannelsesforhold. Samtidig udveksles hvert  år på landsplan ca. 200 unge danskere med et tilsvarende antal unge fra oversøiske lande for at gennemføre et års skolegang i pågældende land betalt af Rotary for bl.a. at fremme en bedre indbyrdes forståelse.

 I Odense er der således typisk altid en halv snes udenlandske Rotary-udvekslingsstudenter på byens gymnasier og undertiden gennemføres udvekslingsbesøg med erhvervsfolk fra udlandet, der herved også introduceres til byens virksomheder og Odenses og Fyns seværdigheder.

 Rotary er således åben, aktiv og udadvendt  - og så kan alle søge optagelse i Rotary.

 Verden er blevet lidt bedre på grund af Rotary Foundation - så tillykke med dagen, der også vil blive markeret på Rotarys stand på Folkemødet på Bornholm.

 

Jubilæum. Rotary fejrer 100 års humanitær indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce