Jo, lad os få gjort Professor Labris Plads officiel


Jo, lad os få gjort Professor Labris Plads officiel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carl Flemming Schultz, Fredensgade 21, Odense - på vegne af beboerforenigen for Skt. Knuds Gade- og Godthåbsgadekvarteret
Plads dé Labri
Læserbrev. 

Det er indlysende rigtigt, når Anders W. Berthelsen i By-og Kulturudvalget arbejder på at få navngivet pladsen, hvor Fredensgade, Skt. Knuds Gade og Alexandragade mødes efter den i Danmark i sin tid verdensberømte gøgler og ordekvilibrist Professor Labri.

Professoren boede i Skt. Knuds Gade, få meter fra pladsen, den sidste halve snes år af sit liv. Han døde i 1935.

Og Odense har en fin tradition for at opkalde gader eller pladser efter folk med relation til stedet: Th. B. Thriges Gade i nærheden af hans fabrik, Claus Bergs Gade tæt på, hvor hans værksted lå, Richard Møller Nielsens Plads ved Stadion og senest Christian Jensens Plads ved Zoo. Så hvorfor ikke Professor Labris Plads lige uden for hans vinduer?

Han er der jo selv med høj hat, moustache, lorgnetter, stok og herlig politisk ukorrekt cigar. Kunstneren Erling Tingkær gjorde i 1994 pladsens gamle bunker til et Labri-portræt. Kuplen blev kroppen, tårnet hovedet, et par hænder kom på, og voilà, mine damer og herrer: Professoren var genopstået på den legeplads, pladsen også er.

Og for få år siden blev hele herligheden renoveret med nye legeredskaber med markedspræg, indrammet af citater fra Labris berømte vrøvlemonologer. Derfor kaldes pladsen uofficielt Professor Labris Plads.

Lad os få navnet gjort officielt. Pladsen er populær. Børn og voksne fra nær og fjern bruger den til leg og snak. Mange kender "manden med hatten", men ikke modellen. Det kunne et officielt navn lave om på, så oplevelsen blev endnu sjovere for alle.

Og i 2015 blev pladsen præmieret af Odense Kommune for "godt og smukt byggeri" og fik en fin plade sat på.

Sådan en plads skal da have et rigtigt navn.

Jo, lad os få gjort Professor Labris Plads officiel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce