Investeringer. Odense passer på pengene - bæredygtigt


Investeringer. Odense passer på pengene - bæredygtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kasper Westh, Vægtens Kvarter 79, Odense SØ - formand for SF-Odense
Billede
Læserbrev. 

Hvis man kun ser læserbreve i Fyens Stiftstidende, skulle man tro, at Odense Byråd kun drøfter den kommende letbane. Det er utroligt så mange læserbreve, der kommer fra en tilsyneladende ret lille kreds af læsere. Faktisk var letbanen på byrådets dagsorden onsdag 17. maj. Alle ordførere var glade for, at der med dagens godkendelse af kontraktindgåelse blev taget et afgørende skridt i realiseringen af letbanen. Nu er næsten alle kontrakter med leverandører indgået - med en bred margin indenfor det aftalte budget. Der blev endda indkøbt to ekstra sæt tog, så der er mulighed for at øge antallet af forventede afgange i myldretiden (hvilket Dansk Folkeparti af en eller anden grund var modstander af). 

Der er nu afsat 150 millioner kroner til "uforudsete udgifter", og der er stadig 136 millioner tilbage, hvoraf de 77 er Odenses. Dem kan byrådet med stor sandsynlighed bruge til noget andet, når anlægsarbejdet er færdigt. Der er virkeligt udført et solidt arbejde i Odense Kommunes letbaneorganisation, Odense Letbane P/S. 

I mellemtiden skal der passes på pengene. Det bliver Odense Kommune også bedre og bedre til. Byrådet vedtog også 17. maj en revideret politik for "etisk investeringsprofil ved Odense Kommunes kapitalplejeaftaler". Det er sket efter pres fra byrådets venstrefløj, og faktisk stemte højrefløjen (V,K,O) mod indstillingen "for så vidt angår ændringen vedr. formulering omkring folkeretten". Byrådet vedtog følgende politik: "der investeres ikke i værdipapirer udstedt af selskaber, der overtræder eller medvirker til overtrædelse af folkeretten samt normer for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse, antikorruption". 

Når Odense Kommune skal anbringe en gennemsnitlig kassebeholdning på ca. 1,6 milliarder, betyder det faktisk noget, hvilke retningslinjer der gælder. Og de er gode nu, men ville have været svagere, hvis højrefløjen havde fået deres vilje. Der er forskel på fløjene, også i Odense Byråd. Husk det, når der er valg til november. Med en sejr til venstre side er følgende bæredygtige formulering også i sikkerhed: "der anlægges en grøn investeringsprofil i forbindelse med investeringerne, som understøtter omstilling fra brug af fossile brændsler til bæredygtige investeringskilder, hvilket udelukker investering i selskaber, der udfører eftersøgning, udvinding, produktion og distribution  af fossile brændstoffer (termisk kul, olie og gas) ... Fravalget gælder ikke selskaber, der vurderes at have vilje og reel mulighed for at ændre deres forretningsmodel væk fra fossile brændstoffer".

Alt i alt en bæredygtig dag i byrådet, hvor den sociale bæredygtighed også fik sit med en "frigivelse af anlægsbevilling til Fremtidens Vollsmose". Også her med (dele af) højrefløjen i bakgear: Dansk Folkeparti stemte imod, Venstre stemte ikke, mens De Konservative var på den progressive side i dennes sag. SF er på den progressive side i alle sager.

 

 

 

Investeringer. Odense passer på pengene - bæredygtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce