Integration. Lederskribent sætter skel mellem dem og os


Integration. Lederskribent sætter skel mellem dem og os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Søren Kjærsgaard, Helleløkken 4H, Brændekilde, Odense SV
Billede
Læserbrev. 

Stiftstidendes lederskribent bidrager med sit indlæg 2. marts i højeste grad til at sætte skel mellem dem og os.

Hvornår har lederskribenten sidst oplevet, at det fremmer en sag at hetze mod bestemte grupper? Hvordan ville lederskribenten reagere, hvis overskriften var rettet mod ham?

Man kunne få den tanke, selv om den givetvis er forkert, at lederskribenten har hentet inspiration fra et politisk parti, der mener, at der er så meget, vi skal passe på. Det er nemlig helt rigtigt - danskerne, deres politikere og meningsdannere skal passe på (i ordets anden betydning), at de i deres iver efter at fremstå som effektive problemløsere ikke smider de værdier, som de fleste af os sætter pris på, ud med badevandet. Det kunne lederskribenten have læst i avisens nationale tillæg, hvor det hedder, at regeringens ghettoplan bryder med grundlæggende retsprincipper.

De seneste årtiers udvikling i Danmark gør det vanskeligt for undertegnede at forlige sig med lederskribentens ønske om at bevare et Danmark, vi kan genkende. Normløsheden regerer i trafikken. Postvæsenet eksisterer ikke længere; De fleste tog er næsten 30 år gamle, hvis de overhovedet kan køre. Skat skal bruge over en måned på at levere en attestation, samtidig med, at ingen stilles til ansvar for ufatteligt misbrug.

Alle disse problemer kan tilskrives danskerne selv. I hvert fald ikke de såkaldt uønskede fra Vollsmose. Danskerne og deres politikere har ikke evnet at passe på det relativt velfungerende land, der var tidligere. Det kunne de gøre, ikke gennem indelukkethed og ved at give en enkelt gruppe skylden for den danske syge, men ved at bidrage med en åben, udadvendt holdning til den verden, vi er en del af.

Det er klart, at mødet med andre kulturer ofte giver anledning til problemer. Det ligger dybt i menneskers natur at samle sig med dem, som man kan identificere sig med. Tænk bare på, hvordan danskere i udlandet samler sig i ghettoer.

Krage søger mage - som allerede Peder Laale forudseende skrev i Middelalderen.

Integration. Lederskribent sætter skel mellem dem og os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce