Hospice. Man skal leve livet hele livet


Hospice. Man skal leve livet hele livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Inger Birkemose - p.t. Hospice Fyn, Odense
Billede
Læserbrev. 

Måske møder man en god bekendt og spørger deltagende: Hvordan går det med din syge nabo? Måske er svaret, at hun kom på Hospice Fyn i fredags. Et deltagende nik mens tankerne forestiller sig noget lidt gråt,  asketisk - meget alvorligt.

Dette enestående tiltag fortjener at blive "afmystificeret". Ordet Hospice betyder gæstehjem, og der bliver i den grad levet op til forestillingen om et hyggeligt, venligt hjem, hvor man er en velkommen gæst.

Grupper af entusiastiske frivillige havde arbejdet på projektet i mange år inden indvielsen i 2004 af Hospice Fyn i Sanderum.

Spændende arkitektur midt i den dejligste have, kun 2 minutter fra Sanderum kirke, som sørger for, at solen står op og går ned til aftalt tid.

Den nyankomne patient får en hjertelig modtagelse med kaffe og blomster i det dejligste store smukt møblerede værelse med dør ud til en stor terrasse.

Hvis den nye beboer er delvist oppegående, venter der en utrolig oplevelse, når resten af bygningen skal kigges på.

Tænk, at noget så gennemtænkt kan laves så smukt og indbydende i alle detaljer. En glæde for øje og sjæl.

Der er tænkt på kønne og velindrettede rum til musik- og videofans, til de yngste gæster med fine legesager. Centrum i huset med et Keld Moseholm-plaskende springvand - og så betænksomt, ingen løftede pegefingre - et rart rygeværelse med behagelige møbler og fjernsyn. Røgtæt dør til havestuen og dør ud til haven.

Den manglende appetit er der tænkt på, så for den dygtige kok er intet umuligt, hvis det kan lokke en bid ned.

Delvist oppegående beboere og personalet mødes gerne til middags- og aftenbordet, og det giver mange interessante og morsomme samtaler.

Formålet med opholdet er, måske er det midlertidigt, måske er det det sidste, at smertelindre så meget som overhovedet muligt kombineret med konstant omhu og pleje i smukke omgivelser.

De kloge ord "Man skal leve livet hele livet" bliver efterlevet her.

 

 

 

 

Hospice. Man skal leve livet hele livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce